Ultra Kreativno

Tapete su opet popularne!

IuteCredit
IuteCredit

Tapete su opet u trendu, a to potvrđuje i Pinterest navodeći da su pretrage za “tapete” porasle 41 posto u odnosu na prethodnu 2020. godinu. Zašto? Tapeta je fantastičan način da izrazimo vlastiti ukus i eklektičnost. 

Designers Guild

Ipak, jedna je stvar diviti se tapetama na stranicama sjajnog časopisa ili u trendi restoranu koji ima na raspolaganju cijeli tim za dekoraciju. Kada je u pitanju izvođenje na ličnom nivou, to može više izgledati kao zastrašujuća obaveza. Šta ako ih postavim i ne sviđaju mi se? Šta ako se čini da je zastarjelo za nekoliko godina? Da li ovo uopšte ide uz moj nameštaj? Donosimo ti nekoliko savjeta o odabiru najboljih tapeta za prostor, koje greške treba izbjegavati i kako izabrati omiljene printove.

Future

Veličina je sve

Kada biraš tapetu, najveći faktor je veličina tvoje sobe. To određuje veličinu tapeta – manje prostorije, manji printovi, dok će u velikom prostoru tapete dati hrabru izjavu s velikim uzorcima. Samo nemoj stavljati male printove u veliku prostoriju, a velike printove u malu prostoriju. Premali uzorak u velikoj prostoriji može postati nervozan i dosadan, prevelik može nadjačati prostor.

Lick Home
IuteCredit
IuteCredit

Odvoji malo vremena za razmišljanje

Tapeta je umjetnička forma. Takođe je velika bol za uklanjanje ili zamjenu. Dakle, kupi jednu rolnu i zakači papir na zid. Zatim ostavi neko vrijeme. Pogledaj tapetu na jutarnjem, podnevnom i večernjem svjetlu da budeš sigurna da ti se sviđa kako izgleda u svim raspoloženjima. S tim u vezi, možda ne pokušavaj “uradi sama” projekte. Unajmi profesionalca za instalaciju.

ilovewallpaper.co.uk

Zatim, samo kreni

Neka tapeta bude u centru pažnje. Tapeta treba da bude izjava, pa joj dozvoli da učini svoje. Budi hrabra.

mydecortrends.com
mydecortrends.com
mydecortrends.com
melaniejadedesign.com

 

Slični članci

4 najbolje boje za tvoju spavaću sobu

Ultra magazin

Botto je robot koji stvara umjetnička djela, a zaradio je i prvi milion

Ultra magazin

Umjetnik stvara nevjerovatne skultpure od papira

Ultra magazin