Ultra Popularno

Tajna – Nova miniserija po istinitom događaju

Biografska kriminalistička drama Tajna (The Secret) nova je miniserija od četiri epizode i cijela je dostupna na Pickbox NOW od 2.10. Uznemirujuća i neobična, temelji se na novinarskom osvrtu novinara Derica Hendersona, Let This Be Our Secret, o dvostrukom ubistvu.

Temelji se na istinitom događaju

Ova miniserija priča priču o ubistvu Lesley Howell i policajca Trevora Buchanana, čija su tijela pronađena u zapaljenom autu u garaži u Sjevernoj Irskoj 1991., za koje se prvo mislilo da su samoubistva. Nevjerovatna zavjera leži u pozadini, a životi dvije porodice zauvijek su promijenjeni.

Izvrsna glumačka postava

U glavnim su ulogama James Nesbitt (The Missing) koji tumači ulogu cijenjenog zubara Colina Howella koji postane ubica zajedno s profesoricom Hazel Buchanan, koju tumači Genevieve O’Reilly (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, Rogue One).

Nesbittova izvedba Colina Howella kao „običnog“ čovjeka na van, a zapravo vrlo zlog i poremećenog pojedinca, ostavlja osjećaj jeze. Veoma kvalitetna i brilijantno napisana, ova miniserija priča brutalnu priču na saosjećajan način.

Jedna od najboljih kriminalističkih serija po istinitom događaju

Jedna od najboljih kriminalističkih serija koje se temelje na istinitom događaju, The Secret je nominovana za najbolju dramsku miniseriju za nagradu BAFTA i za The Broadcast Awards. Dobitnica je nagrade Royal Television Society za najbolju dramu u Sjevernoj Irskoj.

Cijelu miniseriju Tajna (The Secret) gledaj od 2. 10. na Pickbox NOW!

Slični članci

Sean Connery preminuo u 90. godini, a svijet se oprašta od glumačke legende

Ultra magazin

Nova pjesma Ariane Grande i Doje Cat “Motive” je prava poslastica za uši

Ultra magazin

Konačno objavljena prava najava za četvrtu sezonu serije The Crown

Ultra magazin