Ultra Kreativno

Svjetski poznati umjetnik Banksy za Valentinovo poklonio svijetu novi mural

Umjetnik Banksy potvrdio je da je to njegov grafit, koji je osvanuo na jednoj zgradi u Bristolu, a pokazuje djevojčicu koja iz praćke ispaljuje cvijeće u vazduh. Interesantan grafit, dočekao je građane naselja Barton Hill, a odmah se posumnjalo da je riječ o djelu misterioznog umjetnika svjetskog glasa.

Banksy novi mural
Instagram: banksy

Banksy je jasno dao do znanja, da je u pitanju još jedno njegovo remek-djelo, objavivši fotografiju, simbolično, na Dan zaljubljenih, na svom Instagram profilu.

Grafit se pojavio na zidu kuće u vlasništvu Edwina Simonsa, koji je u četvrtak proslavio svoj 67. rođendan. Njegova ćerka, Kelly Woodruff, o svemu je saznala putem Facebook-a, nakon što je označena na objavi.

„Toliko ljudi dolazi da vidi novi grafit velikog umjetnika, kao i da fotografiše kuću. Nevjerovatan je i prelijep mural. Planiramo da cijeli zid kuće zaštitimo staklenim ramom, kako ne bi došlo do oštećenja“, izjavila je vlasnica kuće.

 

 

Izvor: mirror.co.uk

Slični članci

Najljepša kupatila na Instagramu

Ultra magazin

Danski crossmedia menadžer Ole Huld dolazi na 5. Play Media Day: Potrebno je imati mozak koji svuda vidi priliku umjesto problema

Ultra magazin

Samsung predstavio Galaxy S20

Ultra magazin