Ultra Popularno

Svjetske i regionalne zvijezde na Sarajevo Film Festivalu!

Sarajevo Film Festival je i prethodnih dana predstavio neke od najnovijih filmskih naslova, za koje se tražila ulaznica više, dok je crvenim tepihom prošetala glumačka elita regiona, te mnogobrojne svjetske i regionalne javne ličnosti. Najviše pažnje privukao je dolazak poznatog glumca Tim Rotha.

Foto Sarajevo Film Festival

Slavnom britanskom glumcu Timu Rothu, koji je specijalni gost 25. Sarajevo Film Festivala uručeno je Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Više od 3.000 posjetilaca je u Ljetnom kinu Raiffeisen višeminutnim aplauzom i ovacijama pozdravilo Rotha.

“Ovo je poprilično cool. Hvala vam, divni ste. Nadam se da ću se vratiti ovdje i imati vremena i da pogledam film. Volim vas”, rekao je Roth nakon što je preuzeo nagradu Počasno Srce Sarajeva.

Foto Sarajevo Film Festival

Popularni glumac je u kinu Meeting Point održao i masterclass, dok je razgovor vodila glumica Zana Marjanović. Njih dvoje su već ranije sarađivali, tako da je publika mogla uživati u vrlo ugodnih sat vremena razgovora s glumcem. Sala kina Meeting Point bila je prepuna ljudi koji su došli da vide i čuju veliku zvijezdu Tarantinovih filmova, a on ih definitivno nije razočarao. Nešto kasnije iste večeri je prošetao i crvenim tepihom SFF-a.

Ekipa serije “Senke nad Balkanom 2” koju je režirao Dragan Bjelogrlić prošetala je bosanskim ćilimom, četvrte večeri Sarajevo Film Festivala. Njima se pridružila i ekipa “Otvorena vrata” mladog albanskog reditelja Florenca Papasa. Crvenim tepihom prošetale su i ekipe filmova “Ukrug” i “Jadnici”, koji su prikazani u okviru festivala.

U okviru programa Avant Premiere Gala, u Cinema Cityju, prikazane su prve dvije epizode kriminalističke serije BESA, čija napeta priča o čvrstom obećanju, koje se mora održati i po cijenu života – “besi“, garantuje da će publiku držati zakovanu za stolice, tokom svih 12 epizoda.

Serija, koja je oduševila publiku u Sarajevu, nastala je u međunarodnoj koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa, a rađena je prema najvišim produkcijskim standardima. Ekipa bugarskog filma “Mačka u zidu” koji je sinoć prikazan u narodnom pozorištu, takođe je prošetala crvenim tepihom. Crvenim tepihom su prošetale i pjevačice Jelena Rozga, Nina Badrić, Hanka Paldum, Goran Bregović, te glumica Jasna Diklić, kao i muzičarka Mirela Laković, poznata influenserka Erna Saljević, voditeljka Hatidža Nuhić i mnogi drugi.

DAY 5 Highlights | #25thSFF

See Tim Roth receive the Honorary Heart of Sarajevo and more in the highlights of day 5 at the Sarajevo Film Festival!

Posted by SARAJEVO FILM FESTIVAL on Srijeda, 21. August 2019.

Sedmi dan 25. Sarajevo Film Festivala donosi oko 20 filmskih projekcija, kao i dodjelu nagrade Srce Sarajeva u svim takmičarskim kategorijama.

Foto Sarajevo Film Festival

Dodjela nagrade Srce Sarajeva biće održana u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, dok će u sklopu Open Air programa u Ljetnom kinu Raiffeisen biti upriličena projekcija filma “Lijepo doba”, francuskog reditelja Nicolasa Bedosa.

Slični članci

Billie Eilish oborila rekord s temom Jamesa Bonda

Ultra magazin

Harrison Ford odbacio meso i mliječne proizvode, jer su štetni za okolinu

Ultra magazin

“Prijatelji” se vraćaju u ekskluzivnom HBO Max specijalu!

Ultra magazin