• Home
  • Ultra Kreativno
  • Svjetska zdravstvena organizacija se udružila sa gaming industrijom za podršku socijalnoj distanci
Ultra Kreativno

Svjetska zdravstvena organizacija se udružila sa gaming industrijom za podršku socijalnoj distanci

Svjetska zdravstvena organizacija udružila se sa gaming industrijom, kako bi pokušali nagovoriti svjetsku populaciju, da bude u kućnoj izolaciji. Njihova kampanja se zove “Play Apart Together”. Kampanju su podržale razne kompanije za video igrice, a pomenute kompanije će organizovati i posebne online događaje, ekskluzivne evente, aktivnosti, nagrade i motivacije, kako bi motivisali igrače, da poštuju kućnu izolaciju i ostanu fizički udaljeni jedni od drugih. Prema Hollywood Reporteru, upotreba video igara povećala za 75%, od početka pandemije korona virusa.
Foto: unsplash

Organizatori  kampanje “Play Apart Together”, naglašavaju važnost kućne izolacije i kako igranje video igrica, može pomoći prevladavanju socijalne distance. Izvršni direktor kompanije “Activision” Bobby Kotick, u izjavi je rekao: „Nikada nije bilo kritičnije osigurati da ljudi ostanu sigurni i povezani. Video igre su savršena platforma, jer povezuju ljude kroz objektiv radosti i zabave. Ponosni smo što učestvujemo u tako vrijednoj i neophodnoj kampanji”.

Foto: unsplash

Svjetska zdravstvena organizacija i gaming industrija poručuju svima da ostanu kod kuće i igraju video igre, to može biti savršeno zanimanje za veliku demografiju mladih ljudi, koji su odjednom prisiljeni da ostanu u zatvorenom i izolovanom mjestu.

Foto: unsplash

 

Izvor: thenextweb.com

Slični članci

Odlična ideja za uređenje tvog doma!

Ultra magazin

Ove tapete podižu tvoje raspoloženje!

Ultra magazin

Umjetnik donirao klupe u Londonu kako bi odao priznanje zdravstvenim radnicima

Ultra magazin