• Home
  • Ultra Ukusno
  • Svi na TikTok-u jedu začinjeni kiseli bijeli luk – evo kako ga napraviti
Ultra Ukusno

Svi na TikTok-u jedu začinjeni kiseli bijeli luk – evo kako ga napraviti

IuteCredit
IuteCredit

“Uvijek pojedem cijelu teglu odjednom, a i to je zdravo!” kaže TikTokerka koja je namirnicu učinila viralnom. Isprobaj začinjeni kiseli bijeli luk, najnoviji trend u hrani na aplikaciji TikTok.

Bill Boch / Getty Images

Pikantna grickalica postala je popularna kada je korisnica TikTok-a @lalaleluu, podijelila video kako jede kiseli bijeli luk iz tegle.

“Volim jesti ukiseljeni češnjak, ali zaključila sam da ga želim malo začiniti i savršen je”, napisala je Lala, koja živi u Hamburgu u Njemačkoj. U nastavku videa, ona kaže da je međuobrok inspirisan komšijom iz Koreje koji je nekada pravio kimchi za svoju porodicu.

IuteCredit
IuteCredit

Prilično je lako napraviti ovu kombinaciju kod kuće, a Lalin recept zahtijeva samo četiri sastojka. Prvo se opskrbiš ukiseljenim bijelim lukom. Otvori teglu i ocijedi ocat.

Dalje, dodaj začine: Lala ne daje puno smjernica o tome koliko ih treba koristiti, pa možeš prilagoditi svojim željama. Započni sa Srirachom, a zatim dodaj kašičicu gochugaru, korejski čili biber. Na kraju, ali ne najmanje važno, pospi malo majčine dušice.

Za nekoliko dana, začinjena grickalica postala je viralna na aplikaciji za razmjenu video zapisa. Videozapisi pod oznakom #pickledgarlic pregledani su više od 12,6 miliona puta, a neki od videozapisa u kojima ljudi isprobavaju recept takođe su postali viralni.

Slični članci

Ove zobene pahuljice sa kafom moraš probati

Ultra magazin

Oduševi prijatelje ukusnim jelom Azije!

Ultra magazin

Najbolje voće ako želiš ravan stomak

Ultra magazin