• Home
  • Ultra horoskop
  • Sve veze očekuju promjene i transformacije u posljednjem mjesecu godine
Ultra horoskop

Sve veze očekuju promjene i transformacije u posljednjem mjesecu godine

Kako noći postaju duže, a dani hladniji, možete osjetiti kako vam se prikrada decembar. Posljednji mjesec 2021. nosi toliko teške i transformativne energije, ohrabrujući vas da prepoznate šta ne funkcioniše i ostavite to iza sebe. Još jedna godina se brzo bliži i puna je mogućnosti.

Instagram/cult.class

Decembar 2021. počinje snažnim početkom, zračeći promjenu u obliku pomračenja Sunca na 12 stepeni Strijelca, 4. decembra. Ovo je poslednje pomračenje koje će se dogoditi na osi Blizanci-Strijelac, što znači da može nosite dašak konačnosti i pomaže vam da ostavite završne detalje na putovanju koje ste započeli.

Kako mjesec odmiče, možda ćete se osjećati kao da se vaši odnosi razvijaju (ili se čak mijenjaju). Kako romantična Venera udružuje snage sa dramatičnim Plutonom, 11. decembra, tenzije mogu porasti, što će otežati odupiranje vašim štetnijim impulsima. Ova konjunkcija između planete ljubavi i planete kontrole može otkriti dublje istine o tome ko ima moć u vašim vezama.

Do 13. decembra, strastveni Mars će pokrenuti motor i preći u Strijelca željnog avanture i slobodnog duha, motivišući vas da preuzmete rizike, prihvatite spontane prilike i proširite svoj univerzum otvorenijim pogledom. Međutim, kako pametan Merkur prelazi u prizemljenog i ozbiljnog Jarca, možda ćete osjetiti kako vam fokus prelazi na karijeru, vaše vanjske ciljeve i kako možete izgraditi carstvo. Dok pun mjesec u brbljivim, intelektualnim i društvenim Blizancima zrači kosmosom 18. decembra, možda ćete postati svjesni detalja koji su vam ranije bili nepoznati, što će vas navesti da razvijete ideju, odbijete svoje misli od nekog drugog i počnete opsežniju diskusiju.

Instagram/cult.class

Možda ćete do 19. decembra osjetiti intenzivnu promjenu, posebno u svom ljubavnom životu, društvenom životu i finansijskom statusu. Tada će Venera — planeta luksuza i žudnje — stati retrogradno u Jarcu, otkrivajući načine na koje tragate za ljubavlju i zadovoljstvo vas je dovelo do ponavljanja nezdravih obrazaca. Ovo je moćno vrijeme da priznate šta treba raditi u vašim odnosima i napravite potrebna prilagođavanja kako biste počeli otpuštati ove obrasce.

Sezona Jarca počinje 21. decembra, otvarajući eru donošenja teških, ali neophodnih odluka. Jarac je nevjerovatno otporan znak koji ima tendenciju da vas izazove da savladate nešto u svom životu. Do 24. decembra, Saturn – planeta tradicije – će se izjednačiti sa Uranom – planetom pobune – povećavajući pritisak da se donese veoma težak izbor. Hoćete li nastaviti da održavate granice koje vas okružuju ili ćete odlučiti da ih srušite?

Dok Venera ponovo udružuje snage sa Plutonom 25. decembra, što može izazvati još jedno veliko otkriće o tome gdje stoje vaši odnosi. Čak i ako je očigledno da je veza toksična ili štetna, vi ili vaš partner možete osjetiti instinkt da se još intenzivnije pridržavate veze. Umjesto da dopustite strahu da vodi vaše izbore, pokušajte iskoristiti izvor hrabrosti koji vam je uvijek na raspolaganju.

Mjesec decembar može biti emotivna vožnja rolerkosterom, ali s vremena na vrijeme, i ta će vožnja biti prelijepa. Ekspanzivni Jupiter ponovo ulazi u maštovite i empatične Ribe po drugi put od 28. decembra, gdje će ostati do maja 2022. Jupiter vlada Ribama, što znači da Jupiter voli biti u Ribama. U ovom horoskopskom znaku, Jupiter može učiniti ono što najbolje radi: podsticati kreativniji pogled, širiti ljubav i pomoći vam da vidite ljepotu u svemu.

Slični članci

Šta nam donosi sezona Vodolije?

Ultra magazin

Uran, planeta promjena, konačno kreće direktno!

Ultra magazin

Kada je najsretniji datum za vjenčanje 2022. godine?

Ultra magazin