Ultra Moderno

Sve što trebaš znati o puder obrvama!

Iako kažu da je ljepota u oku posmatrača, prirodan izgled je univerzalan recept, koji je oduvijek dobrodošao i sigurni smo, da će još dugo biti u modi. Kada je riječ o ljepoti lica, obrve igraju veliku ulogu. One licu daju oblik, ističu oči, te utiču na simetriju cijelog lica. Davno je prošlo vrijeme tankih obrva, ali i onih koje su predebele i prenaglašene. Napokon su opet popularne prirodne, umjerene, ali efektne obrve. Tehnika iscrtavanja puder obrva, najefektiniji je i najpametniji izbor, ukoliko želiš imati ovakve obrve. Cijeli proces je bezbolan, traje do 90 minuta, potpuno se prilagođava klijentu i daje optimalne rezultate. Mi smo istražili sve što te može zanimati o mikropigmentaciji, odnosno puder obrvama.

Prije samo nekoliko godina, 9 od 10 žena je dolazilo na neki od tretmana za obrve po prvi put, bez tragova neuspjelih tetovaža za obrve i lošeg trajnog iscrtavanja. Poražavajući je podatak, da danas svaka druga žena dolazi sa nadom, da će moći ispraviti nečiji prethodni neuspjeli rad na njihovom licu. Zato je veoma bitno oprezno pristupiti ovom procesu i izabrati pravi salon i pravog stručnjaka. Naša provjerena preporuka je Cacao Beauty Centar u Banjaluci.

Želiš li skratiti svoj svakodnevni ritual šminkanja, imati obrve koje će se uklapati uz dnevnu, ali i noćnu šminku, ali koje neće odudarati od tvoje estetike i kada si bez šminke, puder obrve su definitivno za tebe.

Foto Cacao Beauty Center

Izaberi stručnost i profesionalizam

Veoma je bitno prepustiti se stručnom licu, nekome ko zna šta radi, i ko će u skladu sa tvojim željama, zahtjevima, ali i simetrijom lica, napraviti obrve, kakve oduvijek želiš. Nakon početnih dogovora, određivanja debljine obrva na osnovu širine korijena nosa, visine čela, poziciji prirodnih obrva i razmaka između očiju, slijedi pripremanje samih obrva za zahvat, njihovom dezinfekcijom i stavljanjem anestezije u obliku gela. Odlična stvar je što nema potrebe za zamišljanjem, kako će obrve izgledati na kraju zahvata, jer stručnjaci prvo olovkom iscrtaju tačke i odrede njihov tačan oblik, prije sjenčenja i bojenja upotrebom aparata.

Cacao Beauty Tim je zbog toga za sve zainteresovane uveo opciju dolaska na besplatne konsultacije i besplatnu probu, koja podrazumijeva upravo ovu prvu fazu – crtanje obrva olovkom i njihovo sjenčenje, kako bi klijenti što realnije mogli zamisliti, kako će sve izgledati na kraju čitavog procesa.

Tretman je potpuno bezbolan!

Ova bezbolna i bezbijedna estetska tehnika, podrazumijeva korigovanje, mijenjanje i uljepšavanje određenih nedostataka na obrvama, a sastoji se od ubacivanja pigmenta u površinski sloj kože, pomoću posebnog aparata, namijenjenog izradi trajne šminke i tetovaža. Tokom tretmana nema krvarenja, intenzitet i prirodnost boje, zavisi od kože klijenta i procesa apliciranja boje, koji se ponavlja 3 do 4 puta. Na ovaj način se podešava boja novih obrva, odnosno traži se najidealnijoj nijansi. Pigment se uvijek prilagođava prirodnoj boji obrva, tonu i podtonu kože, boji očiju, a preporučuje se da se na prvom tretmanu ide sa svjetlijom bojom, koju je kasnije uvijek lako potamniti i korigovati.

Foto Cacao Beauty Center

Njega poslije tretmana je od velikog značaja!

Poslije tretmana ne ostaju nikakvi ožiljci, niti trajne posljedice, a dovoljno je ispoštovati nekoliko jednostavnih, ali važnih preporuka, da obrve poprime svoj najbolji izgled. Konačan efekat zavisi od kože klijenta, njege nakon tretmana, kao i od profesionalizma osobe, koja izvodi tretman. Iz Cacao Beauty Centra navode, univerzalna pravila kada je riječ o najboljem načinu održavanja obrva, odmah nakon tretmana: obrve je neophodno njegovati regenerativnim preparatima, koji su preporučeni od strane stručnog lica, potrebno je mazati obrve i dijelove oko obrva, dok ne spadnu sve krastice – što traje otprilike 5 do 7 dana, a u periodu oporavka, strogo je zabranjeno koristiti šminku na obrvama, odlazak u solarijum, saune i bazen.

Konačan efekat vidljiv je već nakon 3 do 4 sedmice!

Bitno je naglasiti, da se konačan rezultat vidi nakon tri do četiri sedmice, odnosno nakon prve korekcije. Boja nakon tretmana je i do 50% tamnija, što te ne treba obeshrabriti, potrebno je samo da se malo strpiš i odradiš sve prema uputstvu, da bi dobila baršunast, blag i nježan oblik, bez strogih kontura.

Kod puder obrva, dobijena boja ne izbija, ne blijedi, te nema straha, da će nakon nekog vremena obrve postati neprirodne ili povući na plavkasti i crvenkasti podton. Efekat traje između 12 i 18 mjeseci, nakon čega je neophodno osvježiti boju na obrvama. Najviše sreće sa puder obrvama ima aristokratski, prozirni ten, gdje su klijentice mirne i do 2 godine.

Foto Cacao Beauty Center

Cijena prvog tretmana kreće se oko 250 KM, a svaka naredna korekcija oko 40 KM. Nadamo se da smo ti pomogli, ukoliko si imala nedoumice, da li je ovo tretman za tebe. Ukoliko još nisi sigurna, nazovi Cacao Beauty Centar i zakaži svoju besplatnu probu i konsultacije, kako bi se uvjerila da si na pravom mjestu.

Više informacija dostupno i na www.cacaobeautycenter.ba

 

Slični članci

Novi trend koji je zavladao internetom

Ultra magazin

Razmišljaš o šiškama? Pronađi inspiraciju među poznatim ličnostima

Ultra magazin

Kako da napraviš najbolju masku za kosu od kokosovog ulja

Ultra magazin