• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Švajcarska smatra nezakonitim da imate samo jedno morsko prase, zbog usamljenosti životinje!
Ultra Zanimljivo

Švajcarska smatra nezakonitim da imate samo jedno morsko prase, zbog usamljenosti životinje!

Uskraćivanje šanse tvom ljubimcu da se sprijatelji sa članovima svoje vrste, može se smatrati činom okrutnosti, barem u Švajcarskoj. Zakon o pravima životinja koji je usvojen 2008. godine, čini nezakonitim posjedovanje samo jednog morskog praseta.
Foto: mysticalraven

Čest je slučaj da državljanin Švajcarske, posjeduje morsko prase. Dok mnogi ljudi smatraju mačke i pse normalnim kućnim ljubimcima, Švajcarci vide morsko prase na isti način.

Ove životinje se često tretiraju kao članovi porodice. U stvari, zemlja je sprovela zakonske mjere, kako bi osigurala da se tim kućnim ljubimcima daju ista prava i zaštita, kao i čovjeku.

Švajcarska vlada želi da njeni stanovnici žive srećan i zdrav život. Ovaj cilj je proširen na životinje, koje žive u blizini tih ljudi. Iako je nekim strancima to teško povjerovati, morskom prasetu se osigurava slična zaštita u skladu sa zakonom u Švajcarskoj.

Foto: mysticalraven

Zakon navodi, da vlasnici ne mogu da posjeduju samo jedno morsko prase, jer to čini ovog ljubimca podložnijim osjećanjima izolacije i usamljenosti.

Vlasnici mogu značajno poboljšati život svog morskog praseta, tako što će imati više od jednog u ograđenom prostoru.

Međutim, ovaj zakon postavlja zanimljivo i relevantno pitanje. Šta će vlasnik učiniti kada neko od morskih prasića umre? Srećom, postoji mnogo usluga za iznajmljivanje.

Na primjer, ako imaš dva morska praseta i jedan ugine, postoji kompanija u kojoj možeš iznajmiti morsko prase, kako bi pravio društvo drugom.

Time se osigurava da vlasnici ne krše zakon.

Foto: mysticalraven

Švajcarska ima mnogo drugih zakona, koji štite prava životinja. Na primjer, zlatne ribice moraju biti u društvu druge ribe u njihovom akvarijumu. Mnoge vrste ptica moraju se redovno socijalizovati. Iako vlasnici mogu imati jednu mačku, ovi kućni ljubimci moraju moći vidjeti druge mačke kroz prozor.

Vlasnici morskih prasića sada tragaju za pratiocem, kako bi poboljšali kvalitet života svojih ljubimaca. Iako mnogi stranci smatraju da su ti zakoni neobični, namjere koje stoje iza ovih pravila su razumljive.

 

Izvor: mysticalraven.com

Slični članci

Rad od kuće sve unosniji i popularniji

Ultra magazin

Biciklistička staza kroz vodu u Belgiji, pravi raj za bicikliste

Ultra magazin

Kostimi za operu od 400.000 kristala

Ultra magazin