• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Supply Chain Management postao nazaobilazan segment upravljanja tokom materijala
Ultra Zanimljivo

Supply Chain Management postao nazaobilazan segment upravljanja tokom materijala

IuteCredit
IuteCredit

Upravljanje lancem snabdjevanja (Supply Chain Management) postao je nazaobilazan segment, koji objedinjuje sve operativne i logističke procese upravljanja tokom materijala. Supply Chain Management je niz međusobno povezanih aktivnosti potrebnih za planiranje, kontrolu i izvršavanje protoka proizvoda od materijala preko proizvodnje do distribucije i to na što ekonomičniji mogući način.

konferencija supply chain management

Na prvoj u nizu konferencija, koje se bave ovom tematikom, kroz stručna izlaganja i panel diskusije, imali smo priliku da steknemo moderna znanja iz ove oblasti i dobijemo dodatnu inspiraciju za personalni i poslovni razvoj i povežemo se sa stručnjacima iz zemlje i regiona. Program konferencije obuhvata predstavljanje pojma „Supply Chain Management“ u najširem smislu, potom procese logistike, planiranja proizvodnje, upravljanje transportom, magacinsko poslovanje, distribuciju i otpremu, procese nabavke i  ulaznu logistiku, kao i predstavljanje pojma digitalizacije kompletnog upravljanja lancem snabdjevanja.

IuteCredit
IuteCredit

Konferenciju je posjetilo oko 80 učesnika, prvenstveno rukovodećih i stručnih saradnika, SCM eksperata, preduzetnika i direktora proizvodno orijentisanih kompanija, zaposlenih u odjelima prodaje, logistike, proizvodnje, nabavke, trgovačkim kompanijama kao i svima onima koji podržavaju industrijsku proizvodnju u BiH i regionu.

konferencija supply chain management

Od predstavnika kompanije cargo-partner Sarajevo, čuli smo više o kolaborativnoj platformi za upravljanje lancem snabdjevanja SPOT, koju je predstavio voditelj prodaje i razvoja cargo-partner Sarajevo, Damir Uzunović, a direktor kompanije cargo-partner Sarajevo, Sanjin Hamidović,  bio je jedan od panelista na temu efikasnog sprovođenja digitalizacije Supply Chain Management-a, gde je kroz svoje višegodišnje iskustvo u branši transporta i logistike doprinio predstavljanju ove teme iz ugla pružatelja logističkih usluga i kroz niz praktičnih primjera objasnio kako se logističari bore sa najizazovnijim faktorima u današnjem procesu upravljanja lancem snabdjevanja.

Slični članci

Šta najčešće kupujemo na osnovu našeg horoskopskog znaka?

Ultra magazin

Pun mjesec u Ribama 20. septembra poručuje – Zaboravi logiku, mašta i intuicija su glavne

Ultra magazin

Ovo su najvjerniji horoskopski znakovi u ljubavi

Ultra magazin