Ultra Moderno

Supermodel Helena Christensen izgleda bolje nego ikada

Ona je modna sila od 90-ih, ali zahvaljujući svom savršenom izgledu, Helena Christensen (50), nikad nije izgledala bolje.
ALEXI LUBOMIRSKI, HARPER’S BAZAAR

Nakon što je ušla u kategoriju supermodela sa kampanjama za Chanel i Revlon u ranim 90-im, postala je jedan od prvih “anđela” Victoria’s Secret, 1997. godine. I nastavlja da krasi globalne piste, uključujući Alta Moda ekstravaganzu brenda Dolce & Gabbana, koja je održana na Siciliji u julu. „Vjerovatno ću još uvijek biti manekenka i kada budem imala 80 godina“, kaže Christensen u intervju za Harper’s Bazaar.

ALEXI LUBOMIRSKI, HARPER’S BAZAAR

Poznata dankinja vjerovatno će nositi svoj karakteristični stil – mješavinu vintage čipke i siluete uz tijelo – i kada bude imala 80 godina. „Ja imam podijeljenu ličnost kada je u pitanju stil“, kaže ona, što možda objašnjava kako prelazi od duge haljine boje lavande Marca Jacobsa do crne mini haljine Versace, koju drže samo ziherice. „Volim geometrijske linije i tamne romantične komade.” Što se tiče količine kože, koja je primjerena za svakodnevno pokazivanje, Christensen naglašava da podržava “svaku lijepu oblinu žene”. “Obline treba da se pokazuju kada god vam se to sviđa.”

ALEXI LUBOMIRSKI, HARPER’S BAZAAR

Njen stil učinio ju je popularnom i na Instagramu, “iako to može postati poput vrtloga”, kaže uzdahnuvši. „Tako sam zahvalna što društveni mediji nisu bili dio mog posla kada sam bila mlada manekenka. Prijateljica sam s puno tih djevojaka“, uključujući Gigi Hadid, koju je Christensen fotografisala.

S druge strane osjeća gotovo zavist zbog svjetonazora generacije Z. „Sretni smo da nova generacija nema kategorije“, dodaje ona, ukazujući na primjer svog 19-godišnjeg sina Mingusa (s glumcem Normanom Reedusom, s kojim je još bliska). „Njega i njegove prijatelje ne zanimaju pol, starost ili rasa. Oni misle da je nepoštovanje žena zastrašujuće, ali isto tako i jednostavno glupo. Očigledno!“

 

Izvor: harpersbazaar.com

Slični članci

Jeremy Scott iz Moschina, proslavio je čaroliju, hirovitost i fantaziju mode kroz lutkarsku predstavu

Ultra magazin

Street style kombinacije sa Sedmice mode u Milanu

Ultra magazin

Predlažemo ti novi parfem za neodoljivu jesen!

Ultra magazin