Ultra Popularno

Sudbina Solarnog sistema je u rukama Brada Pitta

Brad Pitt ima misiju. U novom naučno-fantastičnom trileru Ad Astra, zvijezda glumi Roya McBridea, astronauta koji odlazi u svemir i traži svog oca, odmetnutog astronauta Clifforda McBridea (Tommy Lee Jones). Pogledajte  novi trailer za misterioznu dramu.

Režiser i ko-autor James Gray prvi je put predstavio projekat Pittu prije tri ili četiri godine, rekao je Vanity Fairu u nedavnom intervjuu, nakon što je Pitt producirao film The Lost City of Z. On i njegova uloga bili su savršeni: “Postoji vrlo mitski kvalitet koji je vezan za takvu filmsku zvijezdu,” rekao je Gray.

Iako se Roy može činiti kao tip američkog heroja, Gray je rekao da lik ima mnogo više ispod površine. “To je zapravo više pokušaj da se ispita šizoidna ličnost i kako se to preferira za astronaute u svemirskim putovanjima, jer se ne morate emocionalno povezivati”, rekao je on. Na kraju, Pitt „igra nekoga sa šizoidnim tendencijama“ – iako je Gray rekao da to nije otvorena karakterna crta, već više „duboka pozadina“. Gray je takođe pohvalio glumca za “izvanredan” rad na filmu.

Film istražuje tamnu stranu dinamike oca i sina. Roy otkriva šokantne stvari o svom ocu tokom priče, zalazeći dublje u prošlost, dok traži istinu o Cliffordovom kretanju. Na neki način, kaže Gray, priča je o “posljednjem shvatanju patrijarhata”.

Pisac-reditelj je pronašao inspiraciju da piše Ad Astru, nakon što je istraživao prvu nuklearnu lančanu reakciju u Stagg Field-u 1940-ih. Tada su se neki plašili da će eksperiment izazvati opasnu, nezaustavljivu reakciju: “nauka je izvan kontrole”, razmišljao je Gray.

U filmu se pojavljuju i Ruth Negga, Donald Sutherland, Liv Tyler, John Ortiz i Kimberly Elise. Ad Astra će stići  u kina 20. septembra.

 

Izvor: vanityfair.com

Slični članci

Poznati košarkaš Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći

Ultra magazin

Razlog zašto Kate Middleton možda neće nositi novu haljinu na dodjelu nagrada BAFTA

Ultra magazin

Glumac Robert Downey Jr. prelazi na veganski način ishrane

Ultra magazin