Ultra Popularno

Stižu nove muzičke poslastice

Protekli vikend je bio veoma produktivan kada je muzička scena u pitanju. Alicia Keys je objavila novi album, Lady Gaga je svoje fanove obradovala novim spotom, a uskoro nam stiže i novi album Sama Smitha koji je najavio odličnim singlom Diamonds.

Lady Gaga – 911

Lady Gaga objavila je dramatični videospot, odnosno kratki film za pjesmu “911” s novog studijskog albuma “Chromatica”.

Počinje scenom u kojoj se Lady Gaga nalazi u pustinji s povezom na očima, a potom odlazi do hrama gdje učestvuje u ritualima. Kratki film režirao je Tarsem, a producirala The Artist Company. Završava se zaokretom.

“911” je treći singl sa albuma Chromatica koji je dobio videospot, a do sada smo imali prilike vidjeti spotove za “Stupid Love” i “Rain on Me”.

Pjesma koja govori o Gaginom iskustvu s antipsihoticima popraćena je spotom koji vrvi brojnim detaljima i pokazuje Gaginu teatralnost u najboljem smislu te riječi.

Spot treba pogledati nekoliko puta da bi se uočile sve reference koje je Lady Gaga ubacila u samo četiri minute.

Kygo i Donna Summer – Hot Stuff

Kygo je prošle godine snimio remiks pjesme “Higher Love” Whitney Houston koja je dospjela na listu  Billboard Hot 100. Nakon toga, ljetos nas je obradovao remiksom pjesme bezvremenske Tine Turner, a Kygo je objavio na Instagramu fotografiju sa ovom osamdesetogodišnjom divom.

“What’s Love Got to Do With It je jedna od mojih najdražih pjesama svih vremena. Nestvarno je dobiti priliku za saradnju s legendarnim umjetnikom”, naveo je tada Kygo. Inače, ova čuvena pjesma je prvi put objavljena 1984. godine. Tina Turner je na posljednjoj turneji bila 2008. godine.

A sad je remiksovao ” Hot Stuff” Donne Summer. Norveški DJ-producent stavio je svoj jedinstveni pečat na hit iz 1979. neprevaziđenu disco himnu.

Alicia Keys objavila je svoj istoimeni album, ALICIA.

Traje skoro punih sat vremena dok projekat označava sedmi studijski album dobitnice GRAMMY-a i njen prvi od 2016. godine. Izdanje stiže sa 15 numera.

Album “ALICIA” se može smatrati sveukupnim toplim i poletnim projektom, jer se ne zadržava samo na političkim i rasnim osvrtima. Njen snažni rad na “Perfect Way to Die” odraz je policijske brutalnosti u Sjedinjenim Državama, sa pratećim vizuelnim prikazom kako se saginje na jedno koljeno i odaje počast nebrojenim žrtvama.

Njena najjača sposobnost je hvatanje istine – i dobre i loše – i pretvaranje u oblik za konzumiranje onima kojima je sveukupna stvarnost inače previše. U trenutku kada su političke tenzije najviše i ljudi se bore s pandemijom, ALICIA nesumnjivo nudi prostor slušaocima da se osvježe.

Alicia Keys  trebala je da objavi svoj novi album “Alicia” 20. marta ove godine, ali, kao i mnogi, odlučila je da pomjeri datum objavljivanja albuma i turneju, koja je originalno trebalo da počne u julu.

Album  očekivano  sadrži i prethodne singlove, kao što su “Time Machine”, “Underdog”, “Show me Love” koji je snimila s Miguelom, “So Done” s Kalidom,” Love Looks Better”, “Perfect Way to Die” i ” Good Job”.

 Sam Smith novim singlom “Diamonds” najavio je novi album

Britanska muzička zvijezda najavila je objavu novog albuma “Love Goes”, koji će stići 30. oktobra ove godine.

Vijest je popraćena i premijerom potpuno novog singla „Diamonds“, koji stiže nakon niza saradnji, poput globalnog hita „Dancing With A Stranger“, te uspješnih singlova „Promises“ i „I’m Ready“.

Kako potvrđuje Smith, rad na ovom projektu bio je „najeksperimentalnije razdoblje u njegovom životu, lično i muzički. “Svaki je odlazak u studio bio popraćen jasnim ciljem, da ćemo kreirati muziku bez ikakve zadrške. Rezultat je čaroban, a čitavo je iskustvo bilo terapijsko i izrazito zabavno. Moja ljubav prema muzici je toliko široka, nema mjesta sramu. Prisutna je samo ljubav, ljubav prema pjevanju, stvaranju i plesanju”, naveo je Smith.

Na snimanju albuma „Love Goes“ radio je pravi all-star tim – Steve Mac (Ed Sheeran), Shellback/MXM (Robyn, Pink, Britney Spears), Labirinth, Stargate, Guy Lawrence iz sastava Disclosure, te Jimmy Napes.

Slični članci

Nova pjesma Ariane Grande i Doje Cat “Motive” je prava poslastica za uši

Ultra magazin

Konačno objavljena prava najava za četvrtu sezonu serije The Crown

Ultra magazin

Triler ‘Songbird’ zamišlja život četiri godine nakon pandemije sa virusom COVID-23

Ultra magazin