Ultra Zanimljivo

Stiže nam prvi retrogradni Merkur 2020.

Dobrodošli na premijeru prvog retrogradnog Merkura 2020. godine, svima poznatog kao najomraženiji astrološki tranzit. Merkur, planeta komunikacije i racionalnog razmišljanja, kreće retrogradno 16. februara i donosi nam tri pune sedmice tokom kojih moramo pripaziti na svoje planove, brzopleto izgovorene riječi i misteriozne kvarove tehnike. Tako je sve do 09. marta, kada kreće direktno, pa se možemo nadati ponovnom osjećaju normalnosti.
Instagram/@sheared_art

Tokom retrogradnog perioda planete, čini se da se kreće unazad, umesto naprijed kroz zodijak na određeno vrijeme. Astrološki se vjeruje da na nas utiče tako što usporava područja na kojima vlada retrogradna planeta. U slučaju Merkura, retrogradni periodi mogu biti posebno ludi, jer ova planeta vlada stvarima koje ozbiljno utiču na naše svakodnevne aktivnosti. Merkur upravlja i tehnologijom, pa očekujte propuste, kvar telefona i slučajne tekstualne poruke poslane pogrešnoj osobi i slično.

Ako je moguće, potpišite sve važne dokumente i završite sve ugovore koje bi trebalo zaključiti tokom retrogradnosti unaprijed.

“Ovaj retrogradni Merkur počinje u Ribama i na kraju se vraća u Vodoliju, što može biti simbolika potrebe da posvetite više pažnje onome što vaši stariji imaju za reći”, kaže astrolog Six. “Odvojite vrijeme da se družite sa zajednicom i razmislite o duhovnim porukama koje su vam možda nedostajale.”

Ribe su sanjarski i emotivni znak koji je takođe vrlo duhovne prirode. To bi reklo, retrogradnost Merkura mogla bi dodati malo emocionalne osjetljivosti u naše odnose kojima upravlja Merkur u ovom periodu. Ali to bi nas takođe moglo inspirisati da više vremena provodimo razmišljajući o načinu na koji doživljavamo duhovnost – kao i da se povežemo sa našim društvenim krugovima na dubljem nivou.

Svi ćemo osjetiti efekte ove planetarne drame – na dobre i loše načine.

Vaš će profesionalni život možda biti malo naporniji. S Marsom u Jarcu trebali bi lako doći do posla, samo pokušajte ne prihvatati lično ako se ne realizuje do 09. marta. Merkur će biti u Vodoliji kad se retrogradni hod završi, što će vam pomoći da hladne glave razmislite o svemu što se dogodilo tokom retrogradnog Merkura.

Retrogradni Merkur 16. februara će imati značajan i izazovan aspekt sa Mjesecom.

Kvadrat Mjeseca i Merkura stvara visoki stepen napetosti između vašeg srca i uma ili unutrašnju raspravu između vaših misli i osjećaja. Sve o čemu imate čvrst stav ili mišljenje, podložno je vašem ispitivanju, neodlučnosti i varijabilnosti emocija ili interesa.

Najbolje korištenje ove napete energije je naporan mentalni rad. Ključno je izbjegavanje argumenata i zategnutih odnosa tokom retrogradnog Merkura, te ostati smireni i razmišljati prije nego što govorite.

Slični članci

Posao od kuće povećava potražnju za laptopima, čipovima i mrežnom opremom

Ultra magazin

Virtuelne vožnje u Disneylandu za cijelu porodicu

Ultra magazin

Najstariji pas u Engleskoj ima 103. godine

Ultra magazin