Ultra Popularno

Stiže dokumentarni film koji slavi 40 godina slavnog Rocky-ja!

Filmski režiser i scenarista Derek Wayne Johnson, uradio je novi dokumentarni film 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic, koji je zasnovan na legendarnoj franšizi Rocky, a narator koji nas vodi kroz dokumentarac je slavni glumac Sylvester Stallone.
Foto: Jason LaVeris / FilmMagic file

Dokumentarni film 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic će premijerno biti prikazan 09. juna, 2020. godine. Originalni Rocky objavljen je 1976. godine, kada je Stallone još uvijek bio mladi glumac i scenarista. Uprkos budžetu od samo milion američkih dolara, film je zaradio nevjerojatnih 255 miliona dolara i primio 10 nominacija za nagradu Oscar, a osvojio je 3 nagrade.

„To je šarmantan dio istorije filma, koji nam priča sam Rocky – Sylvester Stallone, a publici će pružiti intiman, a ponekad i emotivan doživljaj. Ponosni smo na film, a publika može očekivati ​​nove priče i nove snimke, koje nikad prije nisu vidjeli u spoju kućnih filmova režisera Johna Avildsena, snimanja proba i snimaka iza scene od nastanka vrhunskog filma”, poručuje režiser Derek Wayne Johnson.

Slični članci

Glumac Hugh Jackman možda ima tajnu sreće, vitalnosti i mladolikosti

Ultra magazin

Svjetski super model Gisele Bündchen svakodnevno vježba jogu sa kćerkicom

Ultra magazin

Tedeschi i Stanković u „one on one“ na Weekend Media Festivalu

Ultra magazin