Ultra Moderno

“Stil bez napora” glumice Zoë Kravitz

IuteCredit
IuteCredit

Iako je izraz “stil bez napora” sam po sebi mit, ideja sartorijalne nonšalantnosti i dalje prevladava. Stoga se osvrćemo na ikone koje odišu ovom naizgled nemogućom kvalitetom: Zoë Kravitz.

Getty

Kći Lise Bonet i Lennyja Kravitza (iako je sada sama po sebi zvijezda), Kravitz ima osjećaj za stil koji savršeno prenosi od kuće na ulicama Brooklyna na crveni tepih. Iako je Andrew Mukamal stilista koji stoji iza mnogih njenih izgleda, Kravitz ne voli sve prepustiti stilistima. “Zoë ima viziju za sebe i svoj život,” kaže on za Vogue. “Nikad ne kaže ‘stajling je tvoj posao, ti to radiš’. Zajedno smo u tome. I ona ima sokolovo oko za detalje.”

Omaž tom francuskom je ne sais quois kojeg svi tako nemilosrdno jurimo, Kravitz nikada ne izgleda pretjerano stilizovana.  Njena urođena sposobnost da farmerke i majicu predstavi tako šik je u najmanju ruku zavidna.

Ona kombinuje cipelice mary-janes i čarape do gležnja, a zatim ih suprotstavlja otmjenijim komadima. Nešto je nesumnjivo cool u nošenju babydoll haljine s tetovažama.

Žena voli svoje klasike – denim, mokasinke, majice – koje potom miješa sa zabavnijim komadima. Ona štedljivo koristi glamur. Rijetko ćemo je vidjeti sa puno šminke ili naći u njenom ormaru uske farmerke.

Slični članci

Može li nošenje određenih boja poboljšati naše raspoloženje?

Ultra magazin

Bronzani ljetnji izgled sa potpisom brenda Catrice

Ultra magazin

Dezodorans ili antiperspirant? Prednosti i mane.

Ultra magazin