Ultra Moderno

Stil Aimee Song podrazumijeva da se ne trudiš previše

S više od 5 miliona pratilaca na Instagramu, najprodavanijom knjigom New York Timesa i linijom odjeće s brendom Revolve, sigurno je reći da je Aimee Song više od blogerke. Song je ozbiljna influenserka koja je prešla u potpuno razvijenog mogula, a pri tom je zadržala prizemljen pogled na svijet.
TYLER JOE
Kako bi opisala svoj stil?

Spremi se što brže možeš, ali svejedno izgledaj sjajno i kao da se nisi previše trudila. Kada je riječ o svakodnevnom stilu, definitivno imam omiljene komade i volim biti ležerna, ali ipak uglađena budući da stalno susrećem ljude.

TYLER JOE
Prva kombinacija koju si obožavala?

Moja je mama uvijek bila u modi i sjećam se kad mi je prvi put ručno uradila par poderanih farmerica dok sam bila u osnovnoj školi. Ljudi u školi su me toliko ismijavali zbog „izgleda beskućnika“, ali svidjelo mi se.

Ako bi morala zauvijek nositi jednu kombinaciju, šta bi to bilo?

Farmerke i džemper sa oversize blejzerom. Ta kombinacija je tako lagana i bezvremenska.

Instagram/@aimeesong
Čiji stil voliš i zašto?

Volim stil Christine Centenera, jer je tako jedinstveno njen. Gledam njene stare street style fotografije i još uvijek me inspirišu. Takođe, volim stil Rosie Huntington-Whiteley. Uvijek izgleda savršeno, a opet bez napora. Stil Biance Jagger iz 70-ih i 80-ih, takođe je bio sjajan. Tako snažan i živopisan, a opet seksi, a da nije očigledan.

Instagram/@aimeesong
Koji je trenutno najsporniji komad u tvojoj garderobi?

Moja Margiela glam torba koja izgleda poput jastuka. Kad sam je prvi put vidjela, pomislila sam da je smiješna i nisam bila sigurna kako je nositi, ali sad je toliko volim.

TYLER JOE
Štikle ili ravna obuća?

Sviđa mi se koliko se moćno osjećam u štiklama, jer nisam tako visoka. Položaj tijela mi je bolji, ali budimo iskreni, više volim ravnu obuću.

Kakav je tvoj ritual oblačenja?

Uvijek sam u žurbi, ali nekako uspijem. Najviše se dvoumim koje cipele da nosim i oslanjam se na svoj svakodnevni nakit, dok napuštam kuću.

Instagram/@aimeesong
Koji je to komad koji ti je izmakao?

Sada se ne osjećam loše zbog toga što ne nosim štikle, ali nekada sam imala nevjerovatne Balenciaga sandale od pluta s visokom petom, koje sam kupila nakon što sam u njima vidjela blizanke Olsen. Mjesecima sam štedila da nabavim ove sandale, imala sam sreće i kupila ih na rasprodaji. Zatim mi se pas razbolio i trebala mu je operacija. Morala sam ih prodati preko svog bloga, jer sam bila na studentskom budžetu.

Instagram/@aimeesong
Neki od najsentimentalnijih predmeta?

Neke Louis Vuitton komade koje imam, posebno iz prvih nekoliko sezona Nicolasa Ghesquièrea s Louisom Vuittonom. Nicolas je jedan od mojih apsolutno najdražih dizajnera još od njegovih dana Balenciage. Mnogo mojih Self Portrait haljina iz Hanove prve kolekcije, takođe je prilično sentimentalno. Iako nemam mjesta za moju rastuću kolekciju Self Portrait, čuvam prvih nekoliko kolekcija, jer imam toliko lijepih uspomena na njih.

Instagram/@aimeesong
Zbog koje kombinacije najviše žališ?

Nositi neudobne štikle na snijegu ili se previše truditi tokom sedmice mode, posebno kad sam prvi put počela raditi New York Fashion Week. Osvrćući se na fotografije, izgledam neudobno i kao da se previše trudim.

 

Izvor.elle.com

Slični članci

Stilistkinja Gigi i Belle Hadid navodi 5 predmeta koje bi svi trebali imati u ormaru

Ultra magazin

Potpuno bijele kombinacije iz modnih kolekcija za proljeće 2020

Ultra magazin

Torbice od recikliranih materijala koje su osvojile Instagram

Ultra magazin