Ultra Zanimljivo

Stigao je retrogradni Neptun i istina će izaći na vidjelo

Stigao je trenutak u 2020. godini kojeg su se svi plašili – šest retrogradnih planeta u isto vrijeme. Dobra stvar je što je veoma moguće da će te Neptun natjerati da otvoriš oči. Sada su sve planete na broju. Merkur je retrogradan u Raku već nekoliko dana i donosi dan za danom probleme sa komunikacijom. Sa njim je već u istoj situaciji Venera u Blizancima – priznaj da je u zadnje vrijeme jednostavno nemoguće da se obavežeš. Saturn je u Vodoliji, a Jupiter i Pluton u Jarcu. Tako da sa dolaskom retrogradnog Neptuna u Ribe, žurka može da počne! Od 25. juna do 28. novembra 2020. godine, Neptun je retrogradan u Ribama, a  u nastavku pročitaj kako utiče na nas.

Instagram/ @deepspacexx

Planeta fantazije, iluzije, kreativnosti i snova je zadnja koja je stigla na jedan od najnevjerovatnijih astroloških događaja – 6 retrogradnih planeta u isto vrijeme. Međutim, moguće je da će biti jedna od planeta koja će nam pomoći da kompletiramo novu realnost koju stvaramo.

Kada Neptun nije u ovoj situaciji, vrlo je vjerovatno da nismo u stanju da vidimo jasno realnost. Znači da možemo da osjećamo da se nešto događa, ali ne možemo da dokučimo šta tačno, a to može biti jer smo potpuno slijepi ili zato što nas ne interesujue.
Uz retrogradni Neptun bićemo prisiljeni vidjeti realnost stvari koje već duže vrijeme zanemarujemo u vezama i situacijama, veo će se skinuti i vidjećemo stvari onakve kakve zaista jesu.

Instagram / @deepspacexx

Kada je Neptun retrogradan, oblak koji nas sprečava da jasno vidimo, nestaje, kako bi mogli da vidimo šta se dešava ili da nam donese toliko potreban reality check.  Jednostavno ćemo biti u stanju da vidimo detalje i ponašanje ljudi na koje ranije nismo obraćali pažnju. Na primjer: sumnjate da se nešto čudno dešava sa vašim partnerom. Vidjećemo geste na koje ranije nismo obraćali pažnju. Ili, imate prijateljicu koja se već neko vrijeme čudno ponaša, sada ćete razumjeti zašto i kako joj možda možete pomoći.

Međutim, to što ćeš vidjeti stvari kakve zapravo jesu, NE znači da ćeš moći da istjeraš stvari na čistac. Zapamti da je Merkur retrogradan, pa se strpi do sredine jula.
Druga strana retrogradnosti Neptuna je da ćemo biti inovativniji i kreativniji, jer se umjetnost, emocije i intuicija u ovom trenutku stapaju – pogotovo kada je Neptun u sanjavim i iscjeljujućim Ribama.

Neptun će formirati dva sekstila sa Jupiterom tokom njegove retrogradnosti, jedan 27. jula i jedan 11. oktobra. Što to znači, prihvatanjem da pustite sve što vam Neptun istjeruje iz života, otvorićete vrata obilja, tako da vam Jupiter može pomoći da izgradite nešto još bolje i dugotrajnije. To će posebno biti tačno u septembru, kada ćemo najviše osetiti uticaj Neptunove retrogradnosti.

Slični članci

Ovo su čarobne prednosti biotina za tvoj organizam…

Ultra magazin

Toksična okruženja čine ljude nezadovoljnim, a posao neuspješnim!

Ultra magazin

Da li psi ipak vide u boji?

Ultra magazin