Ultra Moderno

Stella McCartney inspirisana kulturnim naslijeđem svoje porodice

Stella McCartney sigurno nema potrebe za hvalisanjem porodičnim preporukama, ali je njena pred jesenja kolekcija za 2019. imala prilično dirljivu vezu sa njenom ličnom istorijom. “Dok sam radila na tome, moj tata i Beatlesi su ponovo pokrenuli film Yellow Submarine u bolje kvalitetu, a ja sam otišla na projekciju sa svojim tatom”, rekla je, misleći na 50. godišnjicu izvanrednog animiranog filma.

Stella McCartney

„Vidjela sam ga sasvim novim očima i bila sam oduševljena porukama, poput ‘All Together Now’ i ‘All You Need Is Love.’ Moderna, ispred svog vremena, ova četiri mladića. Bila sam tako inspirisana.” Pa, ako postoji dizajner koji ne mora da traži dozvolu da radi na tom naslijeđu, to je definitivno ona.

Osjećajući, kako je objasnila, da je došlo vrijeme da „drugačije sagledamo to porodičn naslijeđe“, McCartney je radila na seriji komada direktno inspirisanih vizualima Yellow Submarine.

Stella McCartney

Cijela kolekcija je bila obojena ličnim, gotovo emocionalnim osjećajem; dizajnerku je takođe nadahnuo modni arhiv njenih roditelja. Učinila je to delikatnom rukom punom ljubavi. Prepoznatljivi romantični stil Linde McCartney, iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, viđen je u dugim, lepršavim haljinama u svilenom žoržetu, te u raskošnoj suknji do gležnja i odgovarajućom plisiranom majicom u jarko crvenoj boji.

Stil Pola McCartneya  proslavljen je u seriji britanskih, uredno oblikovanih, ali utilitarnih kaputa od prekrasnog tvida.

Izvor: vogue.com

Slični članci

Kako pravilno koristiti micelarnu vodu?

Ultra magazin

Haljine i patike – trend koji volimo i ovo ljeto

Ultra magazin

9 načina kako da kombinuješ omiljenu majicu

Ultra magazin