Ultra horoskop

Šta nam donosi Venera u Strijelcu?

IuteCredit
IuteCredit

Prvo, se retrogradni Merkur umiješao u naše odnose. Onda nas je mladi mjesec u Vagi zamolio da pronađemo ravnotežu u našim partnerstvima. A sada, 7. oktobra, stiže još jedan astrološki tranzit koji će promijeniti naše ljubavne živote. Venera, planeta ljubavi, prelazi iz intenzivne Škorpije u avanturističkog Strijelca, što znači da će naši odnosi poprimiti laganiju, razigraniju atmosferu do 5. novembra.

Ultra magazin

Strijelac je zabavan i vatren znak što je dobro okruženje za Veneru, a nakon intenziteta Venere u Škorpiji, ovaj tranzit je dobrodošla promjena. Način na koji pristupamo ljubavi (bilo da smo u predanim odnosima ili slobodni) biće bezbrižniji i laganiji. Ova energija bi mogla biti upravo ono što nam je potrebno da udahnemo novi život našim partnerstvima.

Gotovo odmah nakon ulaska u znak Strijelca, Venera će se planeta spojiti s južnim mjesečevim čvorom, što znači: promjene dolaze. Romantične veze kojima je istekao rok odjednom će se završiti. Određeni ljudi kojima je cilj da se upoznaju i budu zajedno, naletjeće jedni na druge i povezati se. Ako se osjećate pozvanim da prekinete vezu koja vas guši ili niste sigurni želite li ići na prvi spoj sa strancem, neka vaša intuicija odluči umjesto vas. Šta god da osjećate da je ispravno, najvjerovatnije će biti sudbinski potez koji biste trebali napraviti.

Osim igranja sa sudbinom, Venera u Strijelcu mogla bi biti iskra potrebna da vrati vatromet u vaš ljubavni život. Strijelčeva mantra je “više je više “, pa ako izlazite možda ćete primijetiti priliv potencijalnih partnera i udvarača. Strijelac voli isprobavati nove stvari, pa ako ste oduvijek izlazili s tipom iz finansija, pogledajte kako izgleda izlazak s muzičarem. Rekli smo to već jednom i ponovit ćemo – sada je vrijeme da budete avanturistički nastrojeni u svojim poduhvatima. Na kraju krajeva, nikad ne znate šta bi vas moglo snaći.

Instagram/@filters.of.perception
IuteCredit
IuteCredit

I zapamtite – više je više ne znači da postoji izgovor za izbjegavanje. Strijelac je promjenjiv vatreni znak, pa ima reputaciju da je pomalo nestabilan. Budite direktni, pošteni, saosjećajni i jasni. Biti otvoren i iskren ovdje je ključno.

Za one koji su u vezama, usmjerite avanturističku auru Strijelca i krenite na vikend putovanje ili isplanirajte raskošan spoj sa svojim partnerom. Isprobajte nove stvari, pogledajte nova mjesta i podijelite značajnija iskustva – to bi samo moglo dovesti do oživljavanja vaše veze.

Iako ima puno udvarača, sada možda nije najbolje vrijeme za one koji su odlučili da traže ozbiljnu vezu. Romantičnim dušama možda će biti teško da se nose sa ovom bezbrižnom Venerom. Emocionalna drama, posesivnost i teške emocije ne idu baš najbolje sa Venerom u ovom znaku. Umjesto planiranja romantičnih izlazaka, iskoristite energiju Strijelca za izlazak i opuštanje sa prijateljima. Nikad ne znaš koga možeš sresti!

Instagram/@funkyvision_art

Bezbrižna energija Strijelca mogla bi vas natjerati da brbljate više nego obično, pa razmislite prije nego progovorite. Možemo slučajno izgovoriti neprikladne ili bolne riječi. Ovo će postati još istinitije kada Venera i Neptun 26. oktobra formiraju kvadrat, čineći “komunikaciju dodatno zbunjujućom i besmislenom. Istinu je možda teško pronaći, što će pojačati naše paranoje i tjeskobe.

Sve u svemu, pred nama je avanturistički mjesec. Iskoristite ovo vrijeme mudro dopuštajući sebi da budete bezbrižniji i opušteniji – ovo je bila teška godina, pa je to najmanje što možete učiniti za sebe. Ostavićemo vam još jedan savjet: Iskoristite ovu Veneru u Strijelcu da biste postali svjesni zbog čega osjećate entuzijazam u životu i šta vas čini srećnim. Zaljubljivanje u sebe najveća je avantura od svih.

Slični članci

Šta nam donosi sezona Škorpije?

Ultra magazin

Pun mjesec u Ovnu ima snažnu poruku za sve nas!

Ultra magazin

Saturn je nakon 5 mjeseci retrogradnog položaja, krenuo direktno, evo šta to znači za nas!

Ultra magazin