Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi retrogradni Uran od 15. avgusta

Uran počinje retrogradni hod 15. avgusta 2020. godine, na desetom stepenu u Biku i završava 18. januara 2021. godine na šestom stepenu u Biku. Ovaj retrogradni Uran dolazi u toku izazovnih vremena, koja su puna teškoća, zabrana i straha. Međutim, Uran sam po sebi je zapravo u veoma dobrom položaju. U harmoničnom je aspektu i veoma je blizu poravnanja sa Mjesecom i Venerom na sretnoj fiksnoj zvijezdi. Tako da nam ovaj retrogradni Uran, donosi uzbudljive prilike za zabavu, zadovoljstvo, prijateljstvo, romansu novac i sjajan rad kreativnog genija.

Instagram/@galaxyechoes

Regularni ciklus retrogradnog Urana, traje svake godine 155 dana u kojem se planete kreću unazad četiri stepena kroz horoskop. Ovo je vrijeme unutrašnje promjene, kao odgovor na vanjske promjene u vašem životu. Možda ste očekivali veliku promjenu u životu ili ste pokušali nešto da promijenite, ali ništa se nije dogodilo. U ovom slučaju, retrogradni Uran će pokrenuti unutrašnje promjene u stavu ili ponašanjima, koja su potrebna kako bi došlo do željenih promjena.

Često, promjene koje tražite su više lične slobode, ali koju god promjenu da želite, retrogradni Uran vam dozvoljava da procesuirate unutar sebe, prije nego što manifestujete vanjsku promjenu, jednom kada Uran krene direktno.

Instagram/@galaxyechoes

Druga mogućnost je da ste bili razorni i buntovni, pokušavajući da forsirate radikalnu promjenu. Bilo da je vaša revolucija bila zasnovana na neznanju ili na mladalačkoj naivnosti, retrogradni Uran će vam donijeti veću samospoznaju i uvide u greške, koje ste napravili i trebao bi da nastupi manje haotičan period unutrašnjih promjena.

Ovaj retrogradni Uran počinje 15. avgusta u Biku i zaista se dosta toga dešava sa planetarnim aspektima i kompleksnim konfiguracijama. Pluton ima snažan i oštar aspekt, tako da je strah veoma prisutan. Posebno strah od smrti, sada kada korona virus još uvijek divlja, bez kontrole širom svijeta. Jupiter-Saturn-Pluton u kvadratu sa Marsom stvara frustraciju, bol, teškoće, zabrane i strah. Međutim, postoje i neki nježniji aspekti,  a najjači od njih su direktno povezani sa retrogradnim Uranom. Mjesec u konjukciji sa Venerom je najvoljeniji i najnježniji uticaj u astrologiji. Sekstil sa retrogradnim Uranom će pokazati tu ljubav i pažnju na nove i uzbudljive načine.

Instagram/@skip_closer

Aspekti retrogradnog Urana

Mjesec u konjukciji sa Venerom je uticaj ljubavi, nježnosti i pažnje. Pomaže vam da se opustite i da dođete u dodir sa vašim emocijama. Trebalo bi da se osjećate ugodnije, da dijelite nježnosti sa voljenim osobama i da vam bude ugodnije u društvenim situacijama. Povećana ljubav prema sebi, ljepota, popularnost i harizma, čine ovaj trenutak savršenim za intimne veze, izlaske i žurke. Moguće je novo prijateljstvo ili romansa. Ova konjukcija takođe ima diplomatski uticaj, koji ohrabruje mir, harmoniju i oproštaj.

Mjesec u sekstilu sa Uranom donosi stimulativne lične susrete i uzbudljive događaje. Osjećaćete se otvorenijim za promjene u vašem životu, a moguće je da ćete ih aktivno tražiti. Ovo je dobar period da probate nešto novo u vašoj dnevnoj rutini ili ličnom životu. Intuicija, koja će biti snažnija nego inače, učiniće da brzo donosite odluke. Slijedite svoje instinkte i iskoristite najbolje što možete prilike, koje ćete imati.

Venera u sekstilu sa Uranom donosi zabavu i uzbuđenje u vaš društveni i ljubavni život. Izražavaćete svoju ljubav prema prirodi sa žarom, koji takođe može da se manifestuje kroz jedinstven modni stil. Vaša pojava privlačiće jednako zanimljive ljude, koji su voljni da preuzmu rizik. Nedostatak inhibicija je posebno dobar, ako ste prirodno stidljivi. Ovo je sjajan period za nova prijateljstva i ljubavi. Takođe, može biti dobar period za finansije, a moguć je i neočekivani dobitak.

Instagram/@skip_closer

Retrogradni Uran u natalnoj karti

Retrogradni Uran u natalnoj karti ima oko 40% ljudi, isto kao i ostale vanjske planete Neptun i Pluton. Međutim, ne smatra se značajnim i kritičnim, kao kad imate unutrašnje planete retrogradne. Ali retrogradni pokret utiče na Uran. Izgleda da otežava obuzdavanje nestalnih i impulsivnih poriva Urana. Ovo bi moglo da se iskaže kao naglost ili uznemirenost i moglo bi da dovede do nervozne anksioznosti, neurotičnog ponašanja ili brzih promjena ličnosti.

Uran u svom najboljem svjetlu je intuitivan, genijalan i originalan. Zdrav Uran je ekscentričan, ali se osjeća prijatno u samoiskazivanju. Ali retrogradni Uran čini težim da budete ono što jeste, bez osjećaja opasnosti za sebe ili ostale. Karmička priroda retrogradnog pokreta, čini da se osjećate drugačije ili odvojeni od ostalih zbog događaja u vašim prošlim životima. Buntovnička aktivnost mogla je da dovede do toga, da vas nazivaju izdajicom. Možda ste bili odbačeni od zajednice, jer ste bili suviše različiti ili čudni. Nestalno ponašanje ili nepouzdanost, mogli su da vam uzrokuju probleme u mnogim inkarnacijama. U ovom životu problemi sa vezama će nastaviti da pojačavaju izazove specifične za retrogradni Uran. Cilj je da budete ono što jeste, ali da to ne utiče na stvari oko vas.

Uran je planeta inovacije, proboja i buđenja – a tu je da nas nauči, kako biti jedinstveni i napredni pojedinci. Dakle, kad je planeta retrogradna, vrijeme je da započnemo s retrospekcijom, pregledom i prilagođavanjem nekim od promjena, koje nam je Uran donio. Uz to, s retrogradnošću koja se odvija u potpunosti u fiksnom zemaljskom znaku Bika, proći ćemo kroz period mentalnog rasta i preispitivanja, kada je riječ o onom što cijenimo u finansijskom smislu, u odnosima, pa čak i u nama samima.

Svemir nam daje rijetku priliku da pustimo sve drame u odnosima, koje smo doživjeli i shvatimo koliko vrijedimo u partnerskim odnosima. Isto se odnosi i na profesionalne mogućnosti.

Slični članci

Snovi koje najčešće sanjamo i njihovo značenje

Ultra magazin

Znaš li šta psi poručuju pružanjem šape?

Ultra magazin

Šta nam donosi mladi mjesec u Djevici?

Ultra magazin