Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi pun mjesec u Ovnu 01. oktobra?

Oktobar je definitivno jedan od najdinamičnijih mjeseci u godini, a postojanje dva puna mjeseca u istom mjesecu, ukazuje na temu čišćenja i otpuštanja svega onoga što nam ne treba, što nam ne služi i što nas opterećuje. Vrijeme je za čišćenje i na ličnom i na kolektivnom nivou. Sve izlazi na površinu, saznanja, strahovi, izazovi, emocije, informacije. Ova godina je već iznijela mnogo napetosti, strahova, tenzija i usijanih emocija na površinu u zemljama širom svijeta, ali pun mjesec ima moć da sve ovo dodatno pojača. Ovaj pun mjesec u Ovnu može pokrenuti neku dramu, u zavisnosti od toga gdje vama pada u vašoj natalnoj karti, a drama iscrpljuje vaš um i tijelo, zato pripazite i pokušajte ostati smireni i pribrani. Pokušajte da izbjegnete dramu, svađe, konflikte, rasprave, nesuglasice i teške razgovore. 

Foto: Ultra magazin

Iako imamo dramatičnu energiju u danima oko punog mjeseca, s druge strane nam se nudi iscjeliteljska mogućnost, ako se fokusiramo na prave vrijednosti u životu. Ovo iscjeliteljsko prisustvo daje nam asteroid Hiron, koji će biti dobro povezan sa punim mjesecom, jer Hiron je iscjelitelj. On je poput duge nakon kiše, njegova energija predstavlja proces buđenja, svijesti, razrješenja, slobode i pomoći. Pretvorite svoje strahove, bol i loše misli u snagu, mudrost i saosjećanje.

U stanju smo vidjeti da je sve što se ikad dogodi i odvija u našem životu, ipak je za naše najviše dobro. U stanju smo vidjeti da, iako se u ovom životu događaju tragedije i grozne stvari, uvijek postoji šira slika i svjetlo koje oslobađa. Sada moramo biti usmjereni na budućnost i truditi se da ne ponavljamo loše navike i odluke.

Sjetite se mudrosti koju nam nudi numerološki kod iz 2020. godine – beskrajan potencijal kada radimo zajedno. Kad se ljudi ujedine, tada su najmoćniji. Dakle povezivanje, zajedništvo, razmjena, konekcija među ljudima, rad na međuljudskim odnosima, to su veoma važne teme za ovaj oktobar.

Foto: Ultra magazin

Pun mjesec može donijeti nesanicu, razdržljivost, nervozu, napetost, zato pokušajte se smiriti nekim zdravim navikama i ritualima koji prijaju vašem duhu i tijelu. Čišćenje, oslobađanje, to su teme takođe, riješite se nepotrebnih stvari u životu, kući, ormaru, okruženju.

Ovan je akcija i ratnik, dakle imate podršku, hrabrost i snagu za prave stvari, imaćete samopouzdanje i samouvjerenost za sve što radite. Ne uvlačite se u prošlost, drame, dileme. Vrijeme je za planiranje budućnosti. Zapalite svoju unutrašnju vatru, slušajte vlastiti glas.

Teme su i odnosi i partnerstva (poslovna, ljubavna, porodična, prijateljska) pokušajte uskladiti svoje odnose, nađite kompromis, rješenja i motivaciju da prevaziđete teške drame, rasprave i svađe. Neka vam fokus bude na miru, harmoniji i ravnoteži.

Evo kako će pun mjesec djelovati na vaš znak i podznak:

Ovan

Primamljivo je imati pun Mjesec u svom znaku, jer je ovaj pun mjesec poput svjetiljke koja vam obasjava put. Pokušajte se izboriti za svoje stavove, ali nemojte druge povrijediti na tom putu. Naučite lekcije, težite ka kompromisu, nemojte da eksplodirate za svaku sitnicu, polako i smireno. Balans i kompromis su vaše ključne riječi za ovaj pun mjesec.

Bik

Puni mjesec će vas možda malo iscrpiti i učiniti nervoznim, zato malo rasteretite svoj kalendar obaveza i posvetite se sebi, uredite svoj dom, zapalite misrisne svijeće, pripremite sebi toplu kupku i opustite se. Naradili ste se i sada je vrijeme da malo uživate i slušate svoj um i tijelo, da radite ono što vama prija, kako biste se odmorili i opustili.

Blizanci

Fokusiranje na vašu grupu prijatelja ili porodice ne znači da trebati zapostaviti vlastite projekte, kreativne ideje i sebe generalno. Pod ovim punim mjesecom, naći ćete da odgovor kako da na najbolji način iskoristite vaše slobodno vrrijeme i da postignete balans u onome što vas čini sretnim i zadovoljnim. Radite stvari koje vas čine sretnim, posvetite se sebi.

Foto: Ultra magazin

Rak

Vi ste emotivna osoba, koja voli da se ponekad osami, jer spoljašnji svijet zna da bude stresan i komplikovan. Vaš zadatak je da kada se osamite pronađete neka rješenja kako da tugu, bol, strah, pretvorite u snagu, a ne u slabost. Razmislite šta vas sputava da postignete uspjeh, da zablistaju vaši projekti i ideje. Samo hrabro naprijed.

Lav

Ovaj vatreni puni mjesec u Ovnu kompatibilan je sa vašim vatrenim znakom, zato ćete biti inspirisani da bolje razmišljate i da vidite neku širu sliku. U ovom periodu možete biti još kreativniji i da se fokusirate na vaša interesovanja i navike, dopustite sebi da dodatno istražujete sve što vas interesuje. Pronađite motivaciju da probate neke nove stvari. Možda vas inspiriše razgovor sa prijateljem ili neka dobra knjiga.

Djevica

Ovo je važan pun mjesec kad se treba udobno smjestiti, razmisliti o svemu i podmiriti dugove, vratiti novac koji dugujete, ispunite davno data obećanja, platite račune, raščistite radni i životni prostor. Vodite računa o sopstevnim granicama u odnosima, osjetite svoju slobodu i duh, koji želi nezavisnot. Radite na svojoj autentičnosti. Priglite promjene koje će na kraju biti dobre za vas.

Foto: Ultra magazin

Vaga

Ovo je pun mjesec vaše sezone drage Vage i on označava vrhunac u vašim vezama i odnosima (prijateljskim, porodičnim, ljubavnim, poslovnim). Možda ćete dobiti neka informacije, istine i otkrića kada je u pitanju dinamika odnosa između vas i romantičnog partnera ili čak kolega s posla, a biće i poziva na akciju i reakciju – ali to ne mora nužno značiti i sukob, svađa, rasprava Iili drama. Kompromis je sada ključan, pa sve dok date prioritet balansu i pravdi, doći ćete do produktivne i dobre odluke.

Škorpija

Pod energijom ovog punog mjeseca imate motivaciju i uvid da promijenite sve navike i rutine, koje će vam omogućiti da budete još bolja verzija sebe. Napravite listu svega što želite da promijenite, sve što treba da očistite, raščistite, oslobodite, kako biste se okrenuli promjeni i slobodi. Radite samo ono što vam prija, oslobodite se nopetrebnih stvari u životu, praktikujte zdrave životne navike.

Strijelac

Žudite za zabavnim i kreativnim igranjem, a ovaj pun mjesec može biti jedan od najinspirativnijih u godini. Zabava ne mora uvijek biti neozbiljna, niti mora biti ozbiljna, zato odmorite svoj analitički um. Umjesto toga, potrudite se da vas vaše zadovoljstvo vodi sada što se tiče posla, zabave i kreativnosti, jer imate priliku da takve kreativne projekte dovedete do uzbudljivog vrhunca. Bićete inspirisani i motivisani za nove stvari.

Foto: Ultra magazin

Jarac

Pun mjesec rasplamsava tone osjećanja u vašem ličnom životu i možda ćete otkriti da vaš dom ili pordični život odiše nekim sjećanjima iz prošlosti. Suočite se sa strahovima, emocijama koje su povezane za porodicu i dom. Kada se suočite sa tom vrstom izazova, naziraće se rješenje, dobićete ideje i motivaciju kako da planirate svoju budućnost.

Vodolija

Često ste u oblacima i misli su vam raspršene. Ali za vrijeme ovog punog mjeseca, energija usmjerava vašu pažnju i traži od vas da se uzemljite i fokusirate, te ispitate sve do najsitnijih detalja. Pozabavite se sobom i poslom koji radite. Iskoristite motivaciju da uradite spisak stvari koje morate da uradite, kako biste se mogli vratiti ispunjenju svojih želja, ciljeva i snova.

Ribe

Prirodno ste požrtvovani i dajete se u vezama, odnosima (prijateljskim, poslovnim, ljubavnim i porodičnim) ali ovaj puni mjesec naglašava potrebu, da stavite dodatnu vrijednost na sebe i svoje potrebe. Ravnoteža davanja i primanja je bitna, ali vi često ostanete bez ičega. Previše sebe dajete drugima. Međutim sada je vrijeme da se zalažete za sebe, da sebe stavite na prvo mjesto.

Slični članci

Meditacija pomaže u održavanju zdravlja našeg imuniteta i probave

Ultra magazin

Samo 2% svjetskog stanovništva ima ovu osobinu

Ultra magazin

Za cargo-partner, okoliš je uvijek na prvom mjestu!

Ultra magazin