Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi pun mjesec u Biku?

Pun mjesec u Biku, u subotu, 31. oktobra 2020. godine, drugi je pun mjesec u oktobru. Takozvani, plavi mjesec izuzetno je blizu Urana, planete promjena i revolucije. Tako neočekivane promjene i neizvjesnost mogu uzrokovati tjeskobu, nestrpljenje i nemogućnost opuštanja. Merkur kvadrat Saturn istog dana povećava rizik od kašnjenja, frustracija i neslaganja. Mogući su građanski nemiri, nasilje i pobuna.

Instagram/@leossenas

Sunce je u opoziciji s Mjesecom, pa dovodi dom, porodicu i intimne veze u fokus u naredne dvije sedmice ove mjesečeve faze. Suprotstavljene sile poput posla nasuprot kuće ili onoga što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju napetost i vanjske pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje vam oduzimaju energiju.

Koristite povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevladali sve izazove u vezi. Podsvjesnost omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete vidjeti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativne osjećaje koji uzrokuju disharmoniju.

Pun mjesec je gotovo u tačnoj vezi s Uranom, a ovo je izuzetno moćan i vrlo izazovan uticaj koji ćemo osjećati u naredne dvije sedmice. Možda ćete se osjećati uznemireno, anksiozno i nestrpljivo. Osjećaj nadolazeće promjene može otežati opuštanje. Emocionalna nestabilnost i buntovnost mogu dovesti do neobičnog ponašanja, impulsivnih radnji, brzih promjena smjera, pa čak i nesreća.

Instagram/@leossenas

Neočekivani događaji i nagle promjene mogu vrlo uznemiravaujuće uticati na sve veze. Možda ćete morati izaći na kraj s napadima bijesa, emocionalnom odvojenošću, izolacijom i uopšte nedostatkom stabilnosti i sigurnosti.

Ovom nestabilnom i nepredvidivom punom mjesecu najbolje je pristupiti s prilagodljivošću, fleksibilnošću i otvorenog uma. Na taj će se način otvoriti mogućnosti za kreativne i pozitivne promjene u vašem životu. Imaćete više slobode da slijedite svoj vlastiti jedinstveni put i izrazite svoje pravo unutrašnje ja.

Merkur kvadrat Saturn donosi ozbiljnost, loše vijesti, pesimizam, tugu, nerazumijevanje i argumente. Retrogradni merkur povećava rizik od nesuglasica, kašnjenja putovanja i izgubljene pošte.

Pun mjesec u konjunkciji s Uranom i Merkur u kvadratu sa Saturnom mogu uzrokovati nestrpljenje i nedostatak koncentracije. Stoga je izuzetno važno pažljivo slušati, obratiti pažnju na detalje i dobro razmisliti prije nego što donesete važne odluke. Tražite pouzdani stručni savjet ako ste uključeni u ugovore, poslovne ili pravne stvari.

Instagram/@semieceturgay

I poput punog mjeseca početkom oktobra, ovi aspekti mogu prouzrokovati distancu u vezama i osjećaj izolacije. Riječi lako mogu postati zle, uvredljive i šokantne.

Uranov posao je donijeti promjenu, i iako bi se neki od nas mogli tome oduprijeti zbog fiksne prirode Bika i Škorpije, moraćemo si dopustiti da izgubimo kontrolu kako bismo u potpunosti probavili i uvažili ono što će se događati.

Ovisno o tome kako je mjesec aspektovan u vašem horoskopu, neki bi se mogli naći i u situaciji kada je vrijeme da pustimo određene stvari, negativne situacije i navike. Ako ustanovite da osjećate snažnu potrebu da se oslobodite veza koje vam više ne služe, možda je ovaj puni mjesec znak koji ste tražili.

Slični članci

Svjetski poznati brend kafe “Starbucks” u Mercatoru!

Ultra magazin

Kako da zaustaviš migrenu u roku od nekoliko minuta?

Ultra magazin

Jesi li ti među 5 najvećih radoholičara zodijaka?

Ultra magazin