Ultra horoskop

Šta nam donosi pomračenje punog mjeseca u Biku 19. novembra?

IuteCredit
IuteCredit

Ako se osjećate kao da vam je 2021. prošla kao između prstiju, niste sami. Ova godina je prošla izuzetno brzo (možda zato što smo još uvijek usred globalne pandemije…). A dolazi nam i sezona pomračenja! Imamo dva snažna pomračenja do kraja ove godine, koja se dešavaju u petak, 19. novembra i subotu, 4. decembra. Pomračenja su uvijek velike stvari, ali su ova dva posebno značajna jer odgovaraju počecima i završecima.

Foto: Ultra magazin

Sada je vrijeme da se osvrnete unazad: kako su se neke teme promijenile u vašem životu? Šta ste naučili? U osnovi, ovo konačno pomračenje se odnosi na integraciju te mudrosti u vašu stvarnost, stoga se nemojte plašiti, da napravite veliki i hrabar korak za neku promjenu! Pomračenja mogu unijeti nelagodu, napetost, iznenađenja, šok, promjenu i malo drame, ali to nije nužno loša stvar!

Ovaj događaj koji mijenja igru, pomračenje punog mjeseca u Biku, koji će se desiti 19. novembra, potaknuće oslobađanje svega što vam više ne služi, tako da možete lakše napraviti prostor za dublje promjene i ispunjeniji život.

Foto: instagram/dreamingincollages

Pun mjesec u Biku donosi velike promjene oko ljubavi, novca i samopoštovanja. Puni mjeseci, koji se dešavaju kada se samopouzdano sunce suprotstavi mjesecu, koji traži sigurnost su kulminacije kada često stignemo do cilja na ciljevima ili otkrijemo da je određena veza ili poduhvat prošao svojim tokom. Drugim riječima, radi se o završecima, koji se moraju dogoditi da bismo napravili mjesta za nove početke, što je nesumnjivo puno plivanja u velikim osjećajima i često zahtijeva prilagođavanje i primjenu vaše intuicije.

IuteCredit
IuteCredit

S obzirom da astrološki događaj ovog mjeseca pada u prizemljenog, senzualnog, sigurnosno fokusiranog Bika – kojim vlada planeta ljubavi, ljepote i novca Venera – promjene će najvjerovatnije biti povezane s romantičnim vezama, novcem i samopoštovanjem.

Kvadrat mjeseca prema Jupiteru služi samo za uvećanje teme pomračenja. Jedan od glavnih aspekata ovog punog mjeseca i pomračenja Mjeseca u Biku je kvadrat sa Jupiterom, planetom sreće. To zvuči prilično dobronamjerno, ali Jupiter je planeta “idi na veliko ili idi kući”, donoseći pretjerani efekat na sve s čim dođe u kontakt.

Foto: instagram/dreamingincollages

T-kvadrat između Marsa, Urana i Saturna povećava potencijal za vatrene, frustrirajuće preokrete. Na dan pomračenja, Mars, planeta akcije, u Škorpiji, Uran, planeta pobune, u Biku, i Saturn, planeta ograničenja, u Vodoliji formiraju T-kvadrat. T-kvadrat se dešava kada se tri planete međusobno suprotstave i stvaraju ogromnu napetost koja bi, u slučaju ova konkretna tri sukoba, mogla rezultovati iznenadnom agresijom, vatrenim obračunima i/ili frustracijom koja izaziva bijes. S druge strane, kvadrati se mogu aktivirati i gurati nas ka više promjena. Dakle, što više možete prihvatiti da ste na nemirnoj vožnji i imate mogućnost da dišete kroz nju, možete očekivati ​​da će jedrenje biti lakše.

Zbog toga je dobar trenutak da pustite univerzum da preuzme volan i ostane otvoren za promjene, čak i ako je to neugodno. Svako će osjetiti pomračenje na jedinstven način. Budući da je Bik fiksni zemaljski znak, ovo pomračnje punog mjeseca u Biku, nam pomaže da stupimo u kontakt sa svojim tijelima i tražimo sigurnost, kada su u pitanju oblasti ljubavi, finansija i vlastite vrijednosti. Međutim, moraćemo se istovremeno pripremiti za neočekivane događaje i iznenadne promjene – što nas može izbaciti iz naših zona udobnosti. Važno je pronaći načine da ostanete prizemljeni kroz ovaj preokret.

Foto: instagram/dreamingincollages

Pomračenja često donose nove početke i prilike u našim životima i odgovorna su za iznenadne kvarove, kao i prodore. Pomračenje meseca 19. novembra najviše će uticati na znakove Bika i Škorpije, ali i na sve druge znakove. Moraćete se istovremeno pripremiti za neočekivane događaje i iznenadne promjene, što vas može izbaciti iz zone udobnosti.

Pun mjesec i pomračenje 19. novembra je u taktilnom znaku Bika, što bi inače ovde predstavljalo temu novca i imovine, ali ove godine, pošto je u tu i dodatno pomračenje, ovo preokreće scenario tako da je fokus na vrijednostima. Uvijek ćemo htjeti da kupujemo ‘stvari’, ali nedavni događaji u svijetu su, nadamo se, pokazali da su, u konačnici, ljudi i suosjećanje važniji od stvari koje posjedujemo. Ovaj pun mjesec i pomračenje mjeseca otvaraju put za veliki pomak od sebičnosti i ka činjenju stvari za druge i za veće dobro. Vrijeme je da vratite kontrolu. Izdržali ste godinu retrogradnosti i buđenja, i sezonu transformacije Škorpije; sada dolazi prava promjena. Nešto se mora promijeniti.

Nakon posljednje dvije godine, vjerovatno vam je jasno ko vam čuva leđa, na koga se oslanjate i za koje vrijednosti se vrijedi boriti. Njegujte odnose koji su važni, a ostalo smanjite na minimum. Vi ste sada šef/šefica svog života.

Foto: ultra magazin

Pomračenje punog mjeseca u novembru 2021. odvija se u senzualnom znaku Bika, stoga je duhovno značenje fokusirano na usklađivanje s našim vrijednostima i pronalaženje sigurnosti u vremenima haosa.

Simbolično, pomračenje ovog novembarskog mjeseca se naziva mjesecom Dabra i ističe stvari, koje su nam potrebne da bismo se osjećali toplo, sigurno i bezbjedno u vremenu sve veće hladnoće i oskudice. Stoga će nam pomoći da odredimo šta nam je zaista vrijedno, a što više nije vrijedno naše energije.

Pomračenja predstavljaju portale transformacije i buđenja. Oni imaju tendenciju da donesu sudbinske događaje u naše živote, koji pomažu da se podigne evolucija i rast naše duše. Ove transformacije i buđenja mogu biti brze i iznenadne, ili mogu biti spore i potrajati u narednim sedmicama i mjesecima.

Pomračenja su moćna i mogu pokrenuti stvari za nas. Oni imaju tendenciju da nam pomognu da presječemo pupčanu vrpcu, napravimo iskorak i probude nas za nove uvide.

Za naznake o tome šta ovaj novi ciklus pomračenja može donijeti u vaš život, sjetite se kakvog ste rasta duše prošli od 2013. do 2014. godine, što je bio posljednji put da smo iskusili ovaj ciklus pomračenja Bika i Škorpije.

Foto: instagram/dreamingincollages

Kako ste se razvijali tokom ovog vremenskog perioda? Razmislite o promjenama, koje su krasile vaš život tokom ovog vremena i kako ste ih uspjeli integrisati u svoj život i u svoje biće.

Možda je teško razmišljati tako daleko u prošlost, pa možda počnite da vodite dnevnik od sada tokom ovog ciklusa eklipse. Zabilježite koje se teme, obrasci i događaji odvijaju za vas pod ovim pomračenjem i tada ćete imati na šta da se osvrnete, kako godine budu prolazile.

Na kolektivnom nivou, ovo novembarsko pomračenje može naglasiti odnose u našim životima. To uključuje naš odnos prema drugima, ali i naš odnos prema sebi i novcu.

Venera je veoma aktivna u vrijeme ovog pomračenja, jer je prirodni vladar Bika. Venera vlada svim pitanjima srca, ljubavi i naših finansija. Venera takođe vlada nad onim što cijenimo i što smatramo vrijednim, tako da sve ove teme imaju potencijal da isplivaju na površinu u ovom trenutku.

Foto: instagram/dreamingincollages

Ako smo kročili po kamenitom tlu s određenim odnosom u našim životima, možda ćemo otkriti da ovo pomračenje dovodi stvari do vrha. Kako je ovo pomračenje Mjeseca, vrlo je moguće da će sve što je bilo na klimavom tlu otpasti.

Takođe možemo otkriti da stavovi i uvjerenja, koja nas blokiraju u stvaranju dubljih i intimnijih odnosa s drugima i sa samim sobom padaju pod energijom ove pomračenja. U stvari, ova eklipsa je savršena za rad sa ljubavlju prema sebi i za jačanje našeg osjećaja vlastite vrijednosti.

Gdje si bio prestrog/prestroga prema sebi? Radite mnogo bolje nego što mislite, zato budite ljubazni prema sebi. Podsjetite se na sve svoje trijumfe i uspjehe, volite sebe kroz sve što vam se nađe na putu i budite ljubazni prema sebi. Dok širite ovu ljubav prema sebi, možda će vam biti lakše proširiti te iste ljubavi i na druge u svom životu.

Vrijedno je imati na umu da nas pomračenja obično stavljaju tamo gdje trebamo biti, stoga vjerujte u tok događaja. Pokušajte zadržati svoje srce otvorenim za dopuštanje, svemu što treba da dođe i šta god treba da ode.

Prigrlite ovo pomračenje mjeseca u znaku Bika, kao priliku da probudite svoje srce za dublju i bogatiju ljubav. Prihvatite ovu energiju pomračenja i dopustite joj da vam pokaže put do sljedećeg poglavlja evolucije vaše duše.

Slični članci

Evo šta nam donosi pomračenje sunca i mlad mjesec u Strijelcu

Ultra magazin

Najznačajniji astro događaji u decembru!

Ultra magazin

Neptun kreće direktno. Evo šta to znači.

Ultra magazin