Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi mladi mjesec u Jarcu?

Mladi mjesec u Jaracu, u srijedu, 13. januara 2021. godine, u konjukciji je sa Plutonom. Dakle, duhovno značenje astrologije mladog mjeseca odnosi se na rast i evoluciju duše kao odgovor na krizu. Mladi mjesec u januaru 2021. ima mnoge druge planetarne aspekte. Najjači od ovih aspekata je Mars kvadrat Saturn koji donosi frustraciju i inhibiciju. I Jupiter kvadrat Uran stvara napetost i nagle promjene. Ovi aspekti stvaraju složeni obrazac aspekata koji ukazuje na kontinuirani krizni mehanizam i otvara velike mogućnosti za razvoj. Ali i duboko ukorijenjeni problem kojem će trebati vremena i napora da se prilagodi.

Instagram/@limitlessmindgames

Mladi mjesec predstavlja ponovno rođenje i obično je to dobar period za postavljanje namjera. Ali budući da je ovo prvi mladi mjesec 2021. godine i da se javlja u upornom znaku Jarca, pravo je vrijeme da se dodatno angažujete i mapirate svoje želje i ciljeve za predstojeću godinu. Ovaj mladi mjesec daje nam energiju kao i nagon da osmislimo plan za ispoljavanje naših najdubljih želja za godinu koja slijedi. Jarac je praktični znak koji će nam pomoći da nade i snove za 2021. godinu kreiramo na racionalan, odgovoran način. Koristite energiju ovog mladog mjeseca za stvaranje liste obaveza za predstojeću godinu, postavljajući svoje lične, profesionalne i ciljeve u vezi.

Konjunkcija Plutona sa mladim mjesecom povećava vašu ličnu moć i sposobnost da utičete na ishode u vašem životu. Međutim, vaš pojačani intenzitet i priroda mogu dovesti do borbe za vlast. Možda ćete morati izaći na kraj sa skrivenim taktikama, poput kontrole i manipulativnog ponašanja. Paranoja je moguća, ali moguće je i da vaši neprijatelji planiraju zavjeru protiv vas.

Sposobnost dubokog istraživanja pomaže vam otkriti tajne i doći do razrješenja bilo koje misterije. Možete steći uvid u svako destruktivno ponašanje kao što su opsesije i ovisnosti. Ovo je takođe dobro vrijeme da dođete do rješenja svih ozbiljnih poteškoća u vezi. Komplikovana dinamika odnosa postaće vam jasnija.

Ovaj aspekt mladog mjeseca favorizuje transformacije i evoluciju duše. U početku će to uključivati ​​povlačenje i dobar pogled na situaciju. Proces ponovnog rađanja dovešće do većeg samopoštovanja. Ovo je ujedno i dobar mladi mjesec za popravke i uklanjanje nepotrebnih nereda u vašem životu.

Instagram/@limitlessmindgames

Uticaj Plutona može nam pomoći da transformišemo područje našeg života koje treba obnoviti. Pluton komunicira kroz našu podsvijest, što znači da je sada vrijeme da isključite vanjsku buku i prilagodite se svojoj intuitivnoj strani. Slušajte šta vam kažu vaš um i vaše tijelo tokom ovog mladog mjeseca – možda ćete primiti neke poruke koje otvaraju oči.

Mars kvadrat Saturn donosi frustraciju i inhibiciju. Vaše želje mogu ojačati, ali možda će vam biti teže izraziti svoje strasti. Što jače idete za svojim ciljevima, to će vjerovatnije biti veći otpor. Najbolji pristup sada je odbrambeni. Umjesto započinjanja novih projekata ili lovljenja svojih želja, bolje je koncentrisati se na držanje onoga što već imate.

Ovo može biti mentalno i emotivno iscrpljujuće, ali pokušajte iskoristiti ovu frustrirajuću energiju u svoju korist. U ovoj konfiguraciji moramo se kloniti sukoba i umjesto toga odlučiti da tu energiju konstruktivno kanališemo. Ako se osjećate frustrirano u vezi, iskoristite svoje frustracije kao motivaciju da odlučite želite li ići naprijed u vezi. Ako se osjećate frustrirano na poslu, produktivno iskoristite svoje emocije obraćanjem kolegi za pomoć.

Jupiter kvadrat Uran ukazuje na veliku unutrašnju napetost izazvanu naglom promjenom sreće ili smjera vašeg života. Velike mogućnosti mogle bi vam biti nadohvat ruke. Međutim, nestrpljenje i snažna želja da se oslobodite ograničenja, mogu dovesti do neželjenih poremećaja i neočekivanih događaja. Ekstravagancija i nestabilno ponašanje mogu dovesti do gubitaka, zato nemojte tražiti promjenu samo radi promjene. Pažljivo birajte mogućnosti koje ćete slijediti i preuzmite rizik diskretno.

Merkur kvadrat Uran donosi uzbuđenje i promjene koje mogu prouzrokovati uznemirenost i nervoznu napetost. Neočekivane vijesti mogu vas natjerati da promijenite planove. Uobičajeni tempo života se ubrzava i možda ćete imati uznemirujući osjećaj da uvijek morate nešto sustizati. Međutim, povećana sposobnost da se stvari gledaju iz druge perspektive može dovesti do originalnih ideja i kreativnih otkrića.

Venera trigon Uran stimuliše vaše naklonosti i unosi uzbuđenje u vaš ljubavni život. Moguća je neočekivana nova ljubav ili možete potražiti drugačiju vrstu zadovoljstva sa postojećim partnerom. Eksperimentisanje u spavaćoj sobi možda će biti potrebno kako vam oči ne bi lutale. Takođe, postoji šansa za finansijski bonus ili neočekivani prihod.

Ovaj pozitivan uticaj predstavlja izlaz za smanjenje nivoa frustracija izazvanih Marsovim kvadratom sa Saturnom. Pomaže u ublažavanju napetosti koju uzrokuju ostali aspekti.

Uz pomoć transformativne energije ovog mladog mjeseca, sada je vrijeme da napravimo promjenu i prigrlimo novu godinu – na ličnom i kolektivnom nivou. Ne možemo obećati da je put ispred nas lak, ali jedini je izlaz iz teških vremena.

Slični članci

Donosimo 10 neodoljivih fotografija beba životinja

Ultra magazin

Prvi pun mjesec 2021. učiniće da se osjećamo ultra dramatično

Ultra magazin

4 horoskopska znaka koji imaju najviše harizmatičnosti

Ultra magazin