Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi Merkur u Blizancima?

IuteCredit
IuteCredit

Spremite se na nalet ekstrovertne energije. Merkur, planeta komunikacije, provodi vrijeme u brbljivim Blizancima od 03. maja do 27. jula. A nakon Merkurovog putovanja usporenim Bikom, ovaj tranzit će biti potpuno osvježenje.

Freepik

Merkur u Blizancima pomaže nam da “ubrzamo mentalne procese i brzinom munje obrađujemo informacije”. Naš unutrašnji društveni leptir takođe će biti spreman za let. Tokom ovog tranzita brzo ćemo razmišljati i pronaći šarmantniji način s riječima.

Ovu energiju možete iskoristiti u svoju korist u radnom okruženju, na sastancima i sklapanju novih prijatelja, jer ćete biti otvoreniji za komunikaciju s drugima – samo budite spremni za užurban profesionalni i lični kalendar.

IuteCredit
IuteCredit

Takođe, pripazite na razgovore i neiskrene rasprave. Komunikacija će biti sažeta u vazdušnom znaku, a tračeva će biti u izobilju, jer Merkur u Blizancima voli tračariti. Svi ćemo željeti slušati i učestvovati u tračevima. Nije da u tome ima nešto loše – samo ćemo morati pripaziti da ne povrijedimo ničija osjećanja. Zato budite oprezni s onim što govorite i kome to govorite.

Merkur u Blizancima trebao bi biti divno vrijeme, puno mentalne energije i velikih ideja. Blizanci su poznati po tome što inspirišu druge i otkrivaju male mudrosti, a to nas može pomjeriti naprijed u pozitivnom smjeru.

Ali,  Merkur u Blizancima kreće retrogradno 29. maja, ulazeći u svoju pred-retrogradnu fazu 14. maja i ne napušta potpuno retrogradni period do 7. jula. To znači da će energija Merkura u Blizancima potrajati neko vrijeme. Pripremite se za rad s pričom koja sada započinje. Pažljivo odaberite put i smjer kojim želite ići.

Merkur u Blizancima ukazuje na ljeto ispunjeno značajnim vezama i sretnom, generalno društvenom energijom. Sada je savršeno vrijeme za opuštanje i uživanje u društvu drugih – odgovorno, naravno.

Slični članci

Šta kada kontejneri padnu sa broda?

Ultra magazin

Kako mačke pokazuju da smo im dragi?

Ultra magazin

Naučnici su stvorili mentol bombon koji istovremeno izbjeljuje zube i obnavlja zubnu caklinu

Ultra magazin