Ultra horoskop Ultra Zanimljivo

Šta najčešće kupujemo na osnovu našeg horoskopskog znaka?

IuteCredit
IuteCredit

Naš horoskopski znak dosta utiče na naše navike u kupovini. Prema astrologiji, svi imamo različite potrebe, prioritete i želje za kupovinu.  U nastavku saznaj šta koji horoskopski znak, najčešće kupuje…

Ovan

Ljudi rođeni u znaku Ovna su brzi, impulsivni, aktivni, energični, žele da kupe konkretne stvari, koje im trebaju brzo i lako, ali s obzirom na to da su avanturisti i vole rizikovati, odvažiće se da probaju nešto novo poput najnovijeg modela patika, novog sladoleda ili novog telefona. Oni vole sve prvi da probaju, da budu uzor drugima, da prate trendove na tržištu. Obožavaju najnovije tehnološke gadžete, modne trendove… Vole i online kupovinu, jer im to ostavlja prostora da ne troše mnogo vremena na kupovinu, već je sve brzo na jedan klik.

IuteCredit
IuteCredit

Bik

Bikovi vole luksuz, eleganciju, da uživaju u svim mirisima, okusima. Prva na listi je ukusna i kvalitetna hrana, kolači, paste, krofne, slatkiši, torte, naravno samo najbolje i najukusnije. Vole kupovati stvari za uređenje doma, svijeće, dekoraciju, biljke, kozmetiku, parfeme, knjige, veliki televizor za leškarenje i uživanje u dobrim filmovima i serijama. Kupuju udobnu i kvalitetnu odjeću i obuću. Udobnost prije svega, ali sa dozom stila, elegancije i glamura. Lijeni su ponekad za hodanje po prodavnicama i šoping centrima, pa vole online kupovinu.

Blizanci

Blizanci vole istraživati, eksperimentisati, probavati… Vole probati razna jela, namirnice, začine, a vole i kupovati najnovije gadžete i tehnološka čuda, koja će im obezbijediti još bolju komunikaciju, bilo da se radi o mobilnom telefonu, tabletu, laptopu, novoj platformi ili kursu na internetu. Uvijek željni znanja, informacija, trendova. Oni moraju znati gdje se šta prodaje, koliko košta, kakvog je kvaliteta. Uživaju u online kupovini, jer obožavaju sve što se može odraditi putem interneta.

Foto: Pexels

Rak

Rakovi su vezani za dom i porodicu, tako da najčešće kupuje nešto za uređenje doma, sitnice za kuću i naravno hranu. Obožavaju da kuhaju i da spremaju i probavaju nova jela, ali samo ako će im neko praviti društvo, jer vole da dijele sa svojim voljenim osobama sve. Brižni su i vole pomagati drugima, kupovati im poklone, pozvati ih na roštilj ili na večeru.

Lav

Lavovi su odvažni, vatreni i puni samopozdanja. Lavovi vole luksuz, glamur, blještavilo. Vole da kupe kvalitetnu, lijepu odjeću i obuću s kojom će privući pažnju, parfeme, nakit, kozmetiku, satove, gadžete. Vole da prate trendove, hoće da blistaju. Traže nešto je novo , aktuelno, trendi, da oni prvi imaju u društvu i da se pokažu pred svima. Vole ukusnu hranu, pa žele da probaju sve što je novo na tržištu.

Djevica

Djevice su praktični i logični ljudi. Izvrsno štede novac i vjerojatno će dva puta provjeriti cijenu svakog predmeta, prije nego što ga kupe. Vjerojatno će ih privući oni proizvodi, koji su dostupni po sniženoj cijeni ili na akciji! Najčešće će kupovati sredstva za dezinfekciju doma, za čišćenje, najbolje kućanske aparate, kod njih je sve čisto i uredno, ne kupuju gluposti, vrlo dobro promisle i istraže, analiziraju koji proizvod da kupe. Djevice vole praktične stvari poput kofera, pegle, usisivača, multipraktika za reckanje voća i povrća i slično.

Vaga

Vage vole balans kako u životu tako i u ishrani, pa su često impresionirane zdravim namirnicama, preparatima, napicima. Često kupuju kvalitetne i lijepe stvari, garderobu, nakit, satove, elegantne stvari. U šopingu su često neodlučne, pa sve detaljno prouče, prije nego što donesu finalnu odluku. Kod njih su najelegantinije i najljepše stvari u ormaru.

Foto: Pexels

Škorpija

Intenzivne, emotivne i dubokoumne Škorpije često kupuju knjige, najnovije gadžete, korisne stvari ali koje samo njima sviđaju, jer ih u principu ne interesuje tuđe mišljenje… Vole dobru i kvalitetnu posteljinu, dobar TV da mogu da se osame i zamrače, kada upadnu u svoju depresivnu i mračnu fazu. Idealna investicija za njih je osamljena vikendica ili dobar crni kvalitetan kaput.

Strijelac

Budući da su Striječevi uvijek u pokretu, aktivni, željni novih istraživanja, zabave, akcije i avantura, vole praktične stvari poput kofera, slušalica, energetskih pločica, zdravih napitaka u flašicama, koje mogu ponijeti. Vole udobnu, ali trendi gaderobu, ništa što ih sputava i koči. Prate trendove, uživaju u šopingu, jer je i to za njih nova avantura.

Jarac

Jarčevi vole da ulažu u sebe u svoj rad, uspjeh. Pretplatiće se na neku platformu za usavršavanje vještina i znanja. Vrlo su praktični, ne vole bacati pare na gluposti, oni znaju konkretno šta njima treba. Oduševljavaju ih nove knjige, automobili, nova sportska odjeća, patike. Prije svega vole udobnost, kvalitet i ne vole kupovati napamet, nego vole da probaju, da detaljno istraže. Kod njih nema mnogo dvoumljenja, oni tačno znaju šta hoće, dakle kada odluče da nešto kupe, to je to.

Vodolija

Vodolije vole da istražuju, čitaju o nekom proizvodu, da prate recenzije proizvoda, da eksperimentišu, vole prirodne proizvode, organske eko proizvode. Vole sve da znaju, da prate trendove, da imaju odlične tehnološke inovacije, gadžete, da budu prije vremena. Vole knjige, praktične ali inovativne stvari u kući i u ormaru. Vole probati nešto novo, vole istraživati po internetu. Vole online kupovinu.

Riba

Intuitivne, emotivne Ribe vole kreativne i romantične stvari. Knjige, nakit, kozmetiku, parfeme, filmove, predstave, serije, tako da će svoj novac namijeniti za to. Vole da sanjaju i odmaraju, pa njihov dom pogotovo spavaća soba treba da bude skockana, lijepa, udobna. Vole da kuhaju i probavaju novu hranu, začine, okuse, mirise. Ne mogu bez vode bukvalno, pa često daju novac na putovanja u mjesta pored jezera, rijeke, mora ili idu u spa centar.

Slični članci

Potrebno nam je 8 zagrljaja dnevno!

Ultra magazin

10 znakova da si dobrog zdravlja

Ultra magazin

Indijski hram dom je jednom “vegetarijanskom” 70-godišnjem krokodilu

Ultra magazin