Ultra Zanimljivo

Srećan Međunarodni dan piva! Nazdravi uz omiljeni Jelen!

Prvi petak u avgustu mjesecu se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan piva. Konzumiranje piva u umjerenim količinama je zdravo, a to su potvrdila mnogobrojna svjetska istraživanja. Ono sadrži vitamine grupe B, kalijum, magnezijum i silicijum, a umjereno konzumiranje može pomoći kod brojnih zdravstvenih tegoba.

Foto Jelen pivo

Pivo je diuretik, te oni koji ga piju imaju manje šanse da im se stvori kamenje u bubregu. Ispijanje piva dobro je za prevenciju od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2. Pivo u sebi sadrži i antioksidanse, a dokazano je kako pivo čak ubija viruse. Važno je reći kako upravo zbog vitamina B pivo pomaže u pamćenju, ojačava mišiće i umanjuje stres. Dakle, kada smo saznali činjenice, koje nam daju povod da nazdravimo, vrijeme je da rashladimo nekoliko flaša.

Imajući u vidu da je vikend pred nama, nazdravi uz svoje omiljeno Jelen pivo! Pivo konzumiraj odgovorno, a svakako vodi računa i o fizičkoj distanci, jer bitno je brinuti o sebi i drugima oko nas. Ne zaboravi da suština pravog prijateljstva nije samo fizička, opipljiva bliskost, već iskustva za pamćenje i zajednički trenuci koji tek dolaze.

Foto Jelen pivo

Pivo sa tradicijom pamti stara okupljanja, ali kao svjedok uvijek dobrog druženja, zna da će nova biti još veselija. Jer snaga je u svima nama.

Nazdravi ovom posebnom danu uz Jelen pivo! Neka je srećan Međunarodni dan piva!

Slični članci

“Pakao” na zemlji – najtoplija mjesta na svijetu

Ultra magazin

Odmaralište na Maldivima traži ‘bosonogog prodavača knjiga’ na šest mjeseci

Ultra magazin

7 savjeta za zdravlje i vitalnost tvog psa

Ultra magazin