Ultra Popularno

Sophia Loren trijumfalno se vraća na filmska platna

IuteCredit
IuteCredit

Legendarna glumica Sophia Loren otkriva sve o novom filmu “The Life Ahead”, koji ćemo moći gledati na Netflixu, 13. novembra. Ona glumi ženu koja je preživjela holokaust, koja prima malog dječaka, imigranta iz Senagala. Njen sin Edoardo Ponti je režirao film. “Zaista volim raditi sa sinom, jer se jako dobro poznajemo. Volim njegov način na koji me usmjerava”, kaže Sophia Loren za EW. Ona trenutno boravi u svojoj kući u Ženevi, gdje se izolovala od početka pandemije korona virusa.

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

U 86. godini Sophia Loren je i dalje vesela i duhovita. Topao smijeh, žudnja za životom i želja za lijepim razgovorom, potvrđuju veličinu ove filmske legende. Na pitanje zbog čega joj film i dalje odgovara nakon svih ovih godina u poslu, ona odgovara: “Ako odaberete stvari za koje smatrate da mogu najbolje raditi, uvijek se na neki način spasite, jer na ekran stavite sliku o sebi, koja je istinita. To je ono što ljudi vole: istina.”

Foto: Getty Images

Iako je ovaj scenario filma “The Life Ahead” sada daleko od njenog života, uloga preživjele žene holokausta ipak ju je pomalo vratila u vlastita sjećanja, odrastajući u blizini Napulja tokom II svjetskog rata. “Bila sam djevojčica, ali zvuk i ratna iskustva nikada, nikada vas ne napuštaju. Čak i ako prođe 100 godina, to je uvijek tu. Kad na televiziji čujete nešto o ratu, skočite i prepadnete se“.

Foto: Regine de Lazzaris Aka Greta/Netflix
IuteCredit
IuteCredit

Sophia Loren je to osjećanje iz djetinstva tokom rata, neprestano koristila u scenama u kojima Rosu, glavnu junakinju filma, progoni njena prošlost, uključujući onu u kojoj je u transu uhvatila oluja. Proučavala je video zapise ljudi, koji doživljavaju slična stanja tuge, pokušavajući usavršiti izraze lica i kako ono odražava, sve što se događa u nečijem mozgu.

Foto: WireImage

Kako bi snimila neku scenu i pronašla baš to lice tuge, znala je čak i tri sata sjediti na krovu po kiši. “Moj sin nije želio da trepćem, što je bilo teško zbog kiše, koja mi je padala preko očiju, htio je da se patim“, kroz smijeh priča Sophia. „Morate osjetiti trenutak i spoznati sebe, jer kada trenutak dođe, samo idite tamo. Ne razmišljajte ni o čem drugom, već o onome što morate učiniti”, iskrena je Sophia.

„Jako volim bioskop i film i želim to raditi zauvijek. Znam da je teško pronaći dobre priče, ali ponekad se zaljubim u prave priče i namjeravam vječno snimati filmove“, kaže Sophia Loren.

Pogledaj trailer za njen novi film: 

Slični članci

Nova sezona “La Casa de Papel” dolazi! Objavljen trailer pete sezone! (VIDEO)

Ultra magazin

Billie Eilish otvoreno govori o svojim borbama sa percepcijom javnosti i vlastitom slikom svog tijela

Ultra magazin

Muzičarka Pink je ponudila da plati kazne za norveški ženski rukometni tim zbog seksističkih pravila u sportu

Ultra magazin