Ultra Ukusno

Sočna pasta sa bundevom!

Jesen je vrijeme kada bundeva dominira na jelovniku! Ne plaši se da eksperimentišeš sa sosevima kada kao osnovu imaš vrhunsku italijansku pastu. Iznenadi ukućane ukusnom pastom sa bundevom!

Foto Thinstock

Od sastojaka za sočnu pastu sa bundevom ti je potrebno:

  • 300 g bundeve,
  • 1 pakovanje paste,
  • 1 glavica crvenog luka,
  • 1 kašika maslaca,
  • šolja milerama,
  • pola šolje rendanog parmezana,
  • šaka sjeckanog svježeg peršuna,
  • so, biber.

Priprema je veoma jednostavna:

U većoj šerpi skuvaj tjesteninu u slanoj vodi. Potom je procijedi, ali šolju vode sačuvaj. U istoj šerpi na srednje jakoj temperaturi istopi maslac, dodaj crveni isjeckani luk, posoli i pobiberi. Dinstaj dok ne omekša, a potom dodaj očišćenu i izrendanu svježu bundevu i mileram. Miješaj dok ne proključa, pa sipaj tjesteninu i šolju vode u kojoj se kuvala. Sve dobro promiješaj, skloni sa ringle i po površini sipaj parmezan i peršun.

Uživaj u ovom pikantnom jelu!

Slični članci

Napravi domaće biljno mlijeko za samo pet minuta!

Ultra magazin

Hrskavi domaći čips od sira

Ultra magazin

Topli džin, bolji i od kuvanog vina!

Ultra magazin