Ultra Moderno

Šminkanje nakon četrdesete godine

Život nakon četrdesete godine donosi čitav niz prednosti – ljudi znaju i svjesni su svojih mogućnosti i granica, više zarađuju i osjećaju se ugodnije u svojoj koži. Ali, to ne znači da sa izlaskom iz tridesetih godina, ne griješe. U pitanju su samo drugačije greške nego u mladosti. Dok ne postoje konkretne smjernice kako izbjeći greške na poslu ili životu, kada je riječ o šminkanju, postoji mnogo savjeta uz pomoć kojih se greške sa makeupom neće dešavati.

Instagram: gwynethpaltrow

Jamie Greenberg, holivudska šminkerica čiji se “radovi” mogu pogledati među poznatim glumicama, poput Gwyneth Paltrow, otkrila je ključ za postizanje besprijekornog lica u 40-im godinama.

Loše nanesen puder i podloga nikome ne stoje dobro, a na zrelijoj koži još više dolazi do izražaja. Mnoge žene često griješe, jer pokušavaju rukama i prstima ravnomjerno nanijeti puder na područje lica i vrata, gdje često preskoče pojedine dijelove, te onda nastaju linije razgraničenja i mrlje po licu. Važno je ne žuriti i ravnomjerno nanijeti puder po cijeloj površini lica i vrata. Umjesto prstima, to je jednostavnije uraditi sa četkicom ili spužvicom za nanošenje pudera.

Unsplash

Vizažistica glumice Gwyneth Paltrow ističe da je veoma bitno paziti na rok trajanja šminke i baciti sve kreme i šminku koju predugo koristimo. Kao što ne nosimo istu odjeću svaki dan, već je redovno peremo, tako moramo paziti da onom što nanosimo na kožu nije istekao rok trajanja. Ako je šminka stara, baci je. Uz to, redovno peri četkice i spužvice kojima se šminkaš.

Unsplash

Još jedna greška koju žene često rade je da ne misle na boju kose kada uređuju obrve. Nepisano pravilo je da bi sa godinama kosa trebala ići u svjetlije nijanse, a tako je i sa obrvama. Prirodne nijanse smeđe su provjerena kombinacija, ali boju uvijek treba uskladiti sa bojom kose. Ukoliko ne odustaješ od tamne kose, obrve nekao budu nekoliko nijansi svjetlije.

Slični članci

BIGSEE nagrada za modni dizajn zasluženo otišla na adresu Milana Senića

Ultra magazin

Najljepše pufer jakne koje su naš izbor za najhladnije dane

Ultra magazin

Ovaj trend za jesen i zimu odmah čini tvoju odjevnu kombinaciju još više cool!

Ultra magazin