• Home
  • Ultra Popularno
  • “Slučajevi Janet King” – nova australijska kriminalistička serija na Pickbox NOW
Ultra Popularno

“Slučajevi Janet King” – nova australijska kriminalistička serija na Pickbox NOW

IuteCredit
IuteCredit

Izvrsna australijska kriminalistička dramska serija i pravo osvježenje u moru pravnih serija, “Slučajevi Janet King (Janet King),” na Pickbox NOW stiže 15. oktobra. Glavna glumica Marta Dusseldorp (Crownies, Jack Irish), koja tumači lik tužiteljke Janet King, dobitnica je nagrade AACTA (Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards) za najbolju glumicu u TV drami.

Spin-off serije Crownies

Australijskoj dramskoj seriji prethodila je serija Crownies iz 2011. godine. U njoj se prvi put pojavljuje Janet King, a publika se toliko zaljubila u njen lik da je nastao zaseban spin-off o višoj tužiteljki. Janet King 2017. godine bila je velika stvar za Australiju jer je u javni prostor uvela temu istopolne veze i pokušaj začeća kod istopolnih parova, u trenutku kada se održavao referendum o legalizaciji gej brakova – naime, Janet je lezbejka koja s partnericom pokušava dobiti dijete.

IuteCredit
IuteCredit

Za razliku od Crowniesa, Janet King puno je mračnija, ima više sukoba i dubine, a glavna glumica Marta Dusseldorp zaista je fenomenalna glumica te savršeno oslikava svaki osjećaj i pritiske koji se događaju Janet King. Možeš vidjeti što osjeća i misli, a uz to je simpatična, ali i najjača.

O čemu se radi?

Janet King vraća se s porodiljskog, odlučna u tome da na poslu pokaže kako je i dalje najbolja. Ali, kad se vrati u Odjel za javno tužiteljstvo, tamo će je dočekati sasvim drugačija situacija. Pod sve većim političkim pritiskom, direktor Tony Gillies sklopio je savez sa svojim kolegom iz policije, glavnim nadzornikom Jackom Rizzolijem, a Janetinoj nadmoćnosti na mjestu više tužiteljke prijeti zvijezda u usponu Owen Mitchell, bivši policijski tužilac koji je spreman na sve kako bi osvojio najveće slučajeve.

Izvrsno napisana, kompleksna priča bavi se brojnim društvenima pitanjima, od zloupotrebe službenog položaja do odnosa između policije i sudaca. Razni slučajevi kojima se bave uključuju neke važne teme poput dječje pornografije te lanac nezakonitih aktivnosti u višim slojevima javne službe. Serija prikazuje razne teškoće koje donosi rad u javnoj službi te posljedice na um i tijelo koje donosi rad na takvim užasnim zločinima. Janet King pravo je osvježenje u žanru pravnih dramskih serija!

Izvrsnu australsku kriminalističku seriju Slučajevi Janet King (Janet King) gledaj samo na Pickbox NOW od 15. oktobra.

Slični članci

Katy Perry objavila obradu klasika grupe Beatles “All You Need Is Love”

Ultra magazin

Halloween party u Delta Planetu 30. i 31. oktobra

Ultra magazin

Film Dune osvojio kino blagajne, a stižu i prve recenzije filma

Ultra magazin