Ultra Zanimljivo

Slovačka doktorica biljnom ishranom “skinula” 42 dijabetičara sa lijekova

Doktorica je pomoć pacijentima kroz biljnu ishranu, opisala kao “zaista poseban osjećaj”. Slovačka doktorica “skinula” je 42 pacijenta dijabetesa tipa 2 sa terapije lijekovima, koristeći napredni protokol biljne ishrane.

Foto: Plant Based News

Pod vo]stvom dr. Janke Lejavove, pacijenti su slijedili protokol o interakciji sa prirodnom hranom (NFI), kompletan prehrambeni, biljni pristup koji miješa i slaže različite biljne namirnice u kombinacijama, koje su prilagođene svakom pacijentu posebno.

Protokol, koji su uspostavili David Hickman i Zuzana Plevova, dao je impresivne rezultate u dosadašnjim ispitivanjima, sa stopom remisije dijabetesa tipa 2 od 96,5 % kod pacijenata, koji su kompletirali protokol.

Foto: unsplash

Uspjeh pacijenata

Među pričama o uspjehu dr. Lejavove bila je i Tereza G, 33-godišnjakinja koja je dijabetičarka, već tri godine. Nakon 13 sedmica na protokolu, smršala je 15 kilograma i dovela glukozu u krvi u normalan raspon.

Tereza se brinula da li će moći imati dijete sa dijabetesom tipa 2, pa ju je dr. Lejavova vodila kroz liječenje, tako da će sada imati veće šanse da zatrudni.

Foto: unsplash

Drugi pacijent, Edward T, godinama se borio s pokušajem različitih dijeta, međutim ništa nije pomoglo. Nakon 17 sedmica na protokolu bilne ishrane je smršavio 21 kilogram i skinut je sa terapije lijekovima.

Pored toga, daljnjih 50 pacijenata trebalo bi da u sljedećih mjesec dana prestanu koristiti lijekove, na osnovu broja pacijenata, koji su pratili biljnu dijetu. Ukupno 600 pacijenata iz cijelog svijeta, trenutno prati protokol NFI.

Foto: Plant Based News

Poboljšanje života pacijenata

“Zaista sam zadovoljan što su ovi pacijenti uspjeli poboljšati svoj život. Protokol NFI za biljnu ishranu, predstavlja metodu za preokret dijabetesa tipa 2, ali na kraju to uvijek zavisi od pacijenta,” rekao je David Hickman za Plant Based News.

“Svi na NFI-u su uvijek srećni zbog svih, koji su voljni istinski promijeniti svoje zdravlje. Srećni smo što smo dio njihovog putovanja.“

“NFI protokol funkcioniše za svakoga, ali od pacijenta uvijek tačno zavisi, koliko će se precizno držati svog ličnog protokola.”

Foto: unsplash

‘Poseban osjećaj’

“Stvarno je poseban osjećaj biti u mogućnosti dijeliti uspjeh ovog protokola biljne ishrane”, dodala je dr Janka Lejavova.

„Nakon što sam se razočarala tokom posljednjih 12 godina radeći na polju medicine, ponovo sam dobila nadu.“

“NFI dijetabazirana na biljnoj ishrani, me nije samo podsjetila zbog čega sam se počela baviti medicinom – već mi je omogućila da preduzmem akciju. Tako sam oduševljena što sam sada u stanju pomoći pacijentima, da postignu pravo zdravlje.”

 

Izvor: plantbasednews.com

Slični članci

10 savjeta za ublažavanje stresa

Ultra magazin

Veliki horoskop za juli!

Ultra magazin

Fizička glad i emocionalna glad: u čemu je razlika?

Ultra magazin