• Home
  • Ultra Popularno
  • “Slavimo porodicu u bilo kojem obliku”, kaže Katherine Ryan iz Netflixove komedije The Duchess
Ultra Popularno

“Slavimo porodicu u bilo kojem obliku”, kaže Katherine Ryan iz Netflixove komedije The Duchess

IuteCredit
IuteCredit

Nova Netflixova poluautobiografska komedija u kojoj glumi Katherine Ryan, The Duchess, donosi preokret na tipičnu ljubavnu priču. Kanadska komičarka sa sjedištem u Londonu možda je nepoznata širom svijeta, ali je preko bare poznata po svom drskom stilu.

Netflix

Mnogi vole njenu duhovitost, dok je neki smatraju uvredljivom, a kritike su do sada bile pomiješane. The Duchess je debitantska scenaristička serija Katherine Ryan, u kojoj ona piše, glumi i potpisuje izvršnu produkciju.

Komedija od šest epizoda prati snažne i problematične izbore samohrane majke koja živi u Londonu. Njen svijet vrti se oko njene najveće ljubavi, kćerke Olive (glumi je Kate Byrne). Život se preokreće kada ona raspravlja o drugom djetetu sa svojim najvećim neprijateljem, Olivinim ocem Shepom (Rory Keenan).

IuteCredit
IuteCredit

Svoj lik, koji se takođe zove Katherine, opisuje kao neukusnu osobu na mnogo načina, ali onu koja je vođena vlastitom verzijom logike. I iako su Olivini roditelji daleko od savršenih, potpuno je jasno da na prvo mjesto stavljaju njenu sreću i dobrobit.

I, Ryan se može povezati s ulogom, jer je i ona majka kćeri Violet. Sada udata, bila je samohrana majka deset godina. Upravo je to iskustvo poslužilo kao katalizator njene stand up komedije.

Lauren Fleishman, The New York Times

Ryan se u nedavnom telefonskom intervjuu za Forbes, opisala kao zagovornica žena. “Nadam se da će gledatelji shvatiti poruku iz ove serije da slavimo porodicu u bilo kojem obliku u kojem se dogodi. Volim ideju da žena u bilo kojem položaju ili situaciji može pronaći ljubav na nekonvencionalan način i time biti osnažena. Takođe vjerujem da ženi nije potreban muškarac da bi bila sretna.”

Preokrenula je rodne uloge u seriji The Duchess, prikazujući predanu fobičnu ženu koja neprestano koči svoju vezu s nestrpljivim, ali savršenim dečkom Evanom (Steen Raskopoulos). Njihova veza je osuđena na propast onog trenutka kad mu kaže da će dobiti još jednu bebu, samo ne s njim. Njena kćer želi brata ili sestru, a budući da je sa bivšim partnerom dobila savršeno dijete, planira s njim imati još jedno. Ili, donorom sperme.

Netflix

Ryan objašnjava da ovo nikada nije trebala biti tipična romantična komedija ili bajka. „Centralni odnos u ovoj priči nikada nisu bili Katherine i Evan, to su uvijek bile Katherine i Olive. U konačnici, dečko je bio drag i volio ju je, ali to nije bilo dovoljno. I ona je njega voljela, ali nije bila voljna ponovo sve baciti na kocku. Mislim da je lekcija ovdje da u vezi koja nije u redu možete oboje pogriješiti. Katherine je bolje da sama pleše.”

Pa, koliko je ova serija tačna u životu? „U svom radu pokušavam predstaviti najautentičniju istinu o svom životu i iskustvima, ali štitim ljude oko sebe. Dakle, kada govorim o svojoj kćeri, to nije potpuno istinito. Mnogo uljepšavam i koristim kreativnu licencu. Ipak sam vrlo transparentna prema sebi i svojim nedostacima, a takođe stvarno pretjerujem u stvarima.”

Netflix

Želja njenog lika da dobije drugo dijete s bivšim koji joj se gadi bila je izmišljena za seriju, ali koncept je inspirisan njenom situacijom u jednom trenutku života. „Ovo je stvarnost mnogih žena s kojom se suočavaju kad se približe 35. Kako sam bila prisiljena suočiti se s biološkom stvarnošću svojih okolnosti, stvari su bile slične. Bila sam s dečkom za kojeg nisam bila sigurna i pitala sam se da li bih trebala dati svojoj kćeri brata ili sestru. Tada sam razmišljala na koji način bih to učinila.”

„Moja ideja da porodica može doći u bilo kojem obliku može ugroziti neke ljude. Samo sam željela napraviti seriju koja bi proslavila porodicu poput moje ”, kaže ona.

Slični članci

Meryl Streep je bila ‘toliko depresivna’ snimajući film ‘Đavo nosi Pradu’

Ultra magazin

Zašto svi vole seriju “Mare of Easttown”?

Ultra magazin

Lorde se vraća novim singlom “Solar Power”

Ultra magazin