Ultra Ukusno

Slasni čips od tikvica sa parmezanom!

Umjesto da se odlučiš za kupovinu čipsa u kasne sate, dok odmaraš uz omiljenu seriju, napravi svoj čips od tikvica u kojem ćeš uživati još više. Osim što je brzo gotov i ne zahtjeva puno muke i sastojaka, nije ni kaloričan kao “običan” čips.

Foto Thinstock

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 2 srednje velike tikvice,
  • 3 jaja,
  • 130 grama hljebnih mrvica,
  • 50 grama parmezana,
  • Maslinovo ulje,
  • So,
  • Biber.

Priprema je veoma jednostavna:

Nasjeckaj tikvice na tanke kolutiće. Jaja razmuti, a sa strane pomiješaj hljebne mrvice, parmezan, te so biber.

Stavi malo maslinovog ulja na dno veće tave i namjesti na srednje jaku vatru. Tikvice stavi u jaja, pa potom u mješavinu hljebnih mrvica i parmezana. Stavi da se peku, dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa obje strane. Pospi s još parmezana za intenzivniji ukus.

Uživaj u ovim slasnim grickalicama!

Slični članci

Čudo od vanilije koje se jednostavno priprema!

Ultra magazin

Napravi domaće biljno mlijeko za samo pet minuta!

Ultra magazin

Hrskavi domaći čips od sira

Ultra magazin