Ultra Popularno

Skandinavska serija „Siva zona“ na Pickboxu!

Napeta švedsko-danska triler serija Siva zona (Greyzone) stigla je na Pickbox! Nova i uzbudljiva skandinavska serija u kolaboraciji Švedske i Danske, prelazi granice skandi noira i vrti se oko terorizma, a gledaćemo je u 10 epizoda u trajanju od 45 minuta.

Foto Pickbox

Ovo su tri esencijalne stvari koje morate znati o novoj skandinavskoj seriji:

  1. Skandi noir i više!

Siva zona je serija koja pripada novom valu danskih dramskih serija, koje su probile i nadogradile put izvan okvira skandi noira. Naravno, od žanra po kojem je poznata Skandinavija, „Siva zona“ zadržava mračnu atmosferu, napetu priču i kompleksne likove, no u ovaj miks dodaje i uzbudljivi triler zbog kojeg nećemo moći prestati gledati ovu skandinavsku televizijsku poslasticu.

Foto Pickbox
  1. Izvrsna glumačka postava

U „Sivoj zoni“ ćemo gledati harizmatičnu dansku glumicu Birgitte Hjort Sorensen, poznatu po ulozi u seriji Game of Thrones. Sorensen glumi Victoriju Rahbek, inženjerku, koja je razvila dron koji potencijalno može zalijevati usjeve u zemljama trećeg svijeta, a koji se takođe može potencijalno koristiti i u vojne svrhe.

Osim Sorensen, tu je i švedska glumica i rediteljka Tova Magnusson. Magnusson glumi specijalnu agenticu Evu Forsburg. Njen partner u seriji je danski glumac Joachim Fjelstrup, a uz njih ćemo gledati i švedskog glumca Johana Rabaeusa Način (Modus).

Foto Pickbox
  1. Napeta radnja u više država

Od prve epizode, bićemo uvučeni u ovu skandinavsku priču koja se odvija u više država. Specijalna agentica švedske tajne službe Eva Forsburg prati trag nestalog vozača kamiona u čijem je kamionu pronađena bojna glava projektila, a taj trag dovodi je u Kopenhagen. Sa druge strane, inženjerka Victoria Rahbek se upravo vratila u svoj stan u Kopenhagenu sa uspješne prezentacije na poslovnom događaju. Kada stigne u stan, otmu je. Čini se kako je otmica povezana sa internacionalnom terorističkom grupom, koja je uključena u krađu bojnih glava. Kako će se ova napeta skandinavska priča dalje razviti, saznaćemo samo na Pickboxu!

Pickbox donosi najbolje iz holivudske i evropske produkcije iz svijeta serija i filmova putem online usluge videa na zahtjev i putem ponude odabranih telekom operatera u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, te Crnoj Gori.

Slični članci

Cristiano Ronaldo poručio: “Ostani kod kuće, jer tako spašavaš živote”

Ultra magazin

Chiara Ferragni influenserka za primjer

Ultra magazin

SevdahBABY za Ultru: Ovaj film bi neko trebao da skrati, predugo traje

Ultra magazin