• Home
  • Ultra Popularno
  • Simon Cowell smršavio 27 kg na veganskoj ishrani, a izdaje i vegansku knjigu recepata
Ultra Popularno

Simon Cowell smršavio 27 kg na veganskoj ishrani, a izdaje i vegansku knjigu recepata

„Ono što jedeš mora da bude lijepo i ukusno, inače ćeš brzo odustati“, poručuje poznati TV mogul i vlasnik svjetskih muzičkih TV talent show programa Simon Cowell, koji je za 12 mjeseci smršavio 27 kilograma na veganskoj ishrani. Poručuje da se osjeća sjajno, ima bolje pamćenje, bolje spava i ima mnogo više energije. Međutim, Simon sada želi da pomaže i drugim ljudima, da prigrle zdrav i energičan život zasnovan na veganskoj biljnoj ishrani. Naime, on priprema knjigu veganskih recepata, pod nazivom “It’s Not That Difficult”.
Foto: @simoncowellonline/ Instagram

“To je nešto o čemu sam razmišljao, da objavim knjigu, jer su svi veoma zainteresovani za veganske recepte koje praktikujem u svojoj ishrani i koja mi je pomogla da unaprijedim svoje zdravlje, energiju i izgled. Ta knjiga veganskih recepata će predstavljati ishranu, koju ja praktikujem“.

Trenutno je u izolaciji sa partnerkom Lauren Silverman i njihovim šestogodišnjim sinčićem Ericom. Simon Cowell i dalje disciplinovano praktikuje vegansku ishranu i redovno vježba.

“Malo kuham, malo vježbam. Jedina teška stvar je kad sin Eric zatraži pizzu… To je jedina stvar koja mi nedostaje, klasična italijanska pizza“.

Foto: @simoncowellonline/ Instagram

Simon Cowell je počeo mijenjati svoj stil života i uvoditi promjene, nakon zdravstvenih problema koji su mu dijagnostikovani 2017. godine. Naime tada je zbog veoma niskog pristiska, loše krvne slike i viška kilograma pao niz stepenice i završio u bolnici.

Uradio je detaljne zdravstvene pretrage i analize, pa mu je doktor savjetovao strogi režim ishrane, koji uključuje potpuno izbacivanje mesa, mliječnih proizvoda, šećera, brašna, tjestenine, glutena i alkohola.

 

Izvor: totallyveganbuzz.com

Slični članci

Konačno! Spotify stigao u BiH i zemlje regiona!

Ultra magazin

Muzičarka Ellie Goulding progovorila o okrutnosti muzičke industrije prema ženama

Ultra magazin

Preminula glumica Kelly Preston nakon dvogodišnje bitke sa rakom dojke

Ultra magazin