Ultra Ukusno

Sicilijanske cannole donose ukus Italije!

IuteCredit
IuteCredit

Zalogaj sicilijanskih cannola će te na trenutak odvesti na jug Italije! Donosimo recept poznatog italijanskog šefa kuhinje Andrea Ruisija, koji godinama priprema ovaj omiljeni slatkiš na Siciliji.

Foto Thinstock

Ova poslastica će oduševiti i najprobirljivije ljubitelje slatkiša, te toplo preporučujemo da pripremiš ovaj ukusan desert već danas! Sigurno smo da ćeš oduševiti drage osobe jedinstvenom teksturom i ukusom cannola.

Od sastojaka ti je potrebno:

IuteCredit
IuteCredit

Za tijesto je potrebno:

  • 500 g mekanog brašna Tip 00,
  • 50 grama maslaca,
  • 50 g šećera,
  • prstohvat cimeta,
  • prstohvat kaka,
  • 1,5 dl marsala vina,
  • 1 jaje.

Za fil je potrebno:

  • 1 kg ricotta,
  • 300 g šećera,
  • 250 g pistacije,
  • 250 g kandirane narandže,
  • 200 g čokolade nasjeckane na sitne komadiće,
  • Šećer u prahu.

Priprema:

Priremi tijesto tako da sve sastojke pomiješaš i dobro izmiksaš. Pusti tijesto da odstoji oko sat vremena. Razvaljaj ga i odreži na željene obike. Zarolaj oko kalupa za cannole. Isprži u dosta suncokretovog ulja zagrijanog na 160 stepeni. Za punjenje izmiksaj ricottu i šećer i pusti da odstoji 2 sata. Zatim umiješaj komadiće čokolade. Napuni cannole s kremom od ricotte te na vrh stavi kandiranu narandžu, te komadiće pistacije.

Dekoriši šećerom i prahu i uživaj u ovom jedinstvenom ukusu.

 

Slični članci

Ove zobene pahuljice sa kafom moraš probati

Ultra magazin

Oduševi prijatelje ukusnim jelom Azije!

Ultra magazin

Najbolje voće ako želiš ravan stomak

Ultra magazin