• Home
  • Ultra horoskop
  • Sezona Strijelca je tu da donese sreću i jedan dan na koji treba paziti
Ultra horoskop

Sezona Strijelca je tu da donese sreću i jedan dan na koji treba paziti

IuteCredit
IuteCredit

Sezona Strijelca je jedan od najboljih perioda u astrološkoj godini. Od 21. novembra do 21. decembra (kada sunce prelazi u Jarca), vazduh će biti prožet osećajem avanture i optimizma, zbog čega ćemo se osjećati spremnim da prihvatimo svijet. Dok jurimo prema kraju još jedne užurbane godine, sezona Strijelca, koja nas dovodi u pozitivno raspoloženje čini se kao veliki dar.

Ultra magazin

Za razliku od Škorpije, Strijelca ne zanima drama ili uranjanje duboko u intenzivne emocije. Nakon intenziteta sezone Škorpije, ulazak sunca u znak Strijelca trebao bi biti blag i iscjeljujući. To će biti posebno izraženo tokom prvih deset dana sezone Strijelca. Iskoristite pozitivnost koja vam dolazi i smislite način da ovu energiju unesete u svoj život – optimizam može biti vaše tajno oružje dok ulazimo u stresnu sezonu praznika.

Dok je sunce u znaku Strijelca, možemo mnogo napredovati prema našim ciljevima. Ovaj period nam daje “trenutak da budemo avanturisti i da preduzmemo neustrašivu akciju kako bismo krenuli ka svojim vizijama”. Sada je vrijeme da radite na tome da sve što ste manifestovali u protekloj godini postane stvarnost. Energija je tu – sve što treba da uradite je da delujete na nju.

Za Strijelca je mirno sjediti gotovo nemoguće kada imate cijeli svijet da vidite, a to je vjerovatno zbog činjenice da njima vlada sretni Jupiter, poznat kao planeta ekspanzije. Očekujte da ćete završiti posljednje sedmice 2021. ozbiljnim samoistraživanjem, proširivanjem znanja i pomicanjem vlastitih granica. Sa Merkurom, planetom komunikacije, koja takođe ulazi u Strijelca 23. novembra, možda ćete primjetiti da vam postaje prijatno da govorite i da ste direktniji u tome kako se osjećate i kako tenzije rastu kako se Mars pridružuje u Strijelcu.

IuteCredit
IuteCredit

Jedan od najboljih aspekata koji se dešavaju tokom sezone Strelca je sekstil između Saturna i Hirona 26. novembra. Ovo je rijetka prilika da se zacele stare i prošle rane, a to bi moglo da nam donese veoma potrebno izlečenje u našim odnosima. Bilo da trebate popraviti romantičnu ili platonsku vezu, ovo je najbolje doba godine za stvaranje harmonije. I na našu sreću, ove dobre vibracije će trajati do kraja godine.

strijelac
Ultra magazin

Od ovog trenutka do dolaska punog mjeseca u Blizancima 18. decembra, dogodit će se toliko završetaka. Ove dvije sedmice će se najvjerovatnije djelovati čudno, jer ćemo zatvoriti poglavlje koje je započelo u maju 2020. godine. Završeci mogu biti bolni, ali mogu biti i rasvjetljujući. S obzirom na to da se ovaj ciklus poklapa s krajem 2021. godine, stvari u vašem životu kojima ističe rok trajanja mogu djelovati više zadovoljavajuće nego tužne. Prihvatite svoju evoluciju — promjena ne mora biti strašna stvar. Često nas može odvesti tačno tamo gdje treba da budemo.

Ipak, postoji poseban dan na koji treba biti oprezan: 4. decembar. Tada će se dogoditi potpuno pomračenje Sunca i povezati se sa Merkurom, koji dodaje snagu, strast i pogon našim životima. Ali, postoji upozorenje. Riječi će boljeti tog dana. Strijelac je samo znak zodijaka koji ima oružje (luk i strijelu), pa pucaju pravo u srce riječima. Zapamtite: Vaše riječi imaju snagu i težinu. Koristite ih mudro.

Glavna tema ovogodišnje sezone Strijelca je sloboda. Možda ćete osjetiti želju da budete slobodni da slijedite svoje ideje i ciljeve. Možda ćete čak snažno htjeti prekinuti veze sa bilo kojom osobom ili situacijom koja vas sputava. Ako postoji nešto što treba izvući iz sezone Strijelca, to je da promjena i otpuštanje mogu biti ljekoviti – čak i terapeutski. Neka ovo bude vaše vrijeme da se oslobodite i vidite šta se može dogoditi.

Slični članci

Evo šta nam donosi pomračenje sunca i mlad mjesec u Strijelcu

Ultra magazin

Najznačajniji astro događaji u decembru!

Ultra magazin

Neptun kreće direktno. Evo šta to znači.

Ultra magazin