Ultra Popularno

Serija Emily in Paris je toliko potreban bijeg od stvarnosti

Tres chic! Netflixova serija Emily in Paris stiže ovog petka na male ekrane, a novi projekat tvorca kultne serije Sex and the City, Darrena Stara, možda je baš ono što nam je potrebno ove jeseni.

Stephanie Branchu/Netflix

U seriji od 10 epizoda, Lily Collins glumi ambicioznu marketinšku asistenticu u 20-tim godinama, Emily Cooper, koja neočekivano ostvari životni san kada svoj život u Chicagu napusti zbog posla u Parizu, u Francuskoj. Njen novi život u Gradu svjetlosti nije bez avanture i nesreće, jer navigira sukobljenim francuskim i američkim načinima života, pokušava dokazati svoje mjesto među francuskim kolegama, sklapa trajna (i komplikovana) prijateljstva i započinje nove romanse, uključujući onu sa njenim zgodnim susjedom, kuharom Gabrijelom (francuski glumac Lucas Bravo).

“Nadam se da će vam ova serija pružiti prekrasnih 10 epizoda bijega iz svijeta u kojem se trenutno nalazimo”, rekao je Star za ET. “To je velika romantična komedija. Romantične komedije uvijek su bijeg u određenom smislu, pa mislim da je eskapizam možda potrebniji sada nego ikad.” Kao što čuvena serija Sex and the city slavi New York, ova serija definitivno slavi Pariz, napominje Star.

Sa pandemijom koronavirusa koja je zaustavila međunarodna putovanja za veći dio svijeta, Lily Collins – koja je ujedno i izvršna producentkinja – razmišljala je o tome kako se brzo stvari mogu promijeniti u kratkom vremenskom periodu. (Većina serije Emily in Paris snimljena je na lokacijiama u Parizu i oko njega u drugoj polovini 2019.)

“U ovo doba prošle godine bili smo u Parizu u gomili ljudi. Svako jutro, tri poljupca za dobro jutro. To je stvar prošlosti i čini se stranim i čudno je, ali to je i nostalgija za svijetom kakav je bio i nada za ono što će opet biti”, rekla je Collins za ET. “Mislim da se ova serija zaista bavi pronalaženjem sebe u stranom okruženju i svi smo se sada previše prilagodili našem okruženju, zar ne? Sretna sam što sam dio nečega što će, nadam se, ispuniti želje za putovanjima i donijeti optimizam. Zapravo mislim da svima sada treba malo Emily.”

Stephanie Branchu/Netflix

31-godišnja glumica, koja se nedavno zaručila za dugogodišnju ljubav Charliea McDowella, “povezala se sa ličnim putovanjem svog lika tokom ovih 10 epizoda”, posebno “s njenim optimizmom” – čak i kad se Emily našla u lično i profesionalno teškim situacijama.

“Ja sam neko ko pokušava maksimalno iskoristiti svaku situaciju i voli prevladati prepreke umjesto da se žali na njih, a isto je i sa Emily”, rekla je Collins. “Ona je strastvena u svom poslu. Doživljava nove stvari, upoznaje nove ljude i na ovaj način uči voljeti sebe na novi način u stranom gradu. Ako budemo imali sreće da radimo i 2. sezonu, možda će još više toga doživjeti. Ali ja sam toliko naučila igrajući Emily. Donijela je toliko ljubavi, svjetlosti i optimizma u moj život. Nezaboravno iskustvo snimanja u Parizu, prijateljstva i dugotrajne veze. To je za mene jedna od najvažnijih stvari, da je na kraju dana to iskustvo bilo čarobno.”

Netflix

Naravno, Emily in Paris se bavi i ljubavnim odnosima. Dok Emily postepeno pronalazi svoje mjesto u francuskom glavnom gradu, njeno prvo i najznačajnije ljubavno zanimanje je Gabriel, koji svojom skromnom i ljubaznom prirodom privlači njenu pažnju. Međutim, stvari između Emily i Gabriela brzo se zakomplikuju.

Kroz seriju Collins nosi nekoliko elegantnih odjevnih kombinacija, koje potpisuje legendarna kostimografkinja Patricia Field, najzaslužnija za sada već kultna modna izdanja Carrie Bradshaw.

“Željela sam ukrasti svu Emilynu odjeću. Patricia me zaista naučila puno toga o miješanju uzoraka i boja, i kako biti hrabra u svojim izborima, te kako ih odvažno nositi.”

Serija Emily in Paris stiže na Netflix u petak, 02. oktobra.

Slični članci

11 predivnih lokacija iz serije Emily in Paris

Ultra magazin

“Novo normalno” – Koncerti u zaštitinim balonima

Ultra magazin

Evo zašto je briljantna serija “Queen’s Gambit” jedna od najboljih Netflix serija

Ultra magazin