Ultra Moderno

Sedmica visoke mode u Parizu će biti digitalna

Sedmica visoke mode u Parizu će biti digitalna i održaće se u julu, prevodeći umijeće haute couture u virtualni format, po prvi put. Od 06. do 08. jula Fédération de la Haute Couture et de la Mode na posebnoj će platformi ugostiti videozapise akreditovanih couture brendova. Videozapise će pratiti dodatni sadržaj i prikazivati ​​se po rasporedu, oponašajući tok fizičke sedmice mode, prenosi Vogue.
Corey Tenold

Oznaka haute couture je sertifikacija za francuske marke, koju nadzire Chambre Syndicale de la Haute Couture, a koji diktiraju pravila oko broja sati ručnog rada, vrste ukrašavanja i kreativnosti. Chambre Syndicale ima 16 članova kojima je legalno dozvoljeno učešće u modnoj sedmici, uključujući Chanel, Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Maison Margiela, Schiaparelli i Givenchy.

Posebno članstvo dodijeljeno je za još sedam međunarodnih etiketa koje proizvode haute couture odjevne predmete: Armani Privé, Azzedine Alaïa, Elie Saab, Fendi Couture, Valentino, Versace i Viktor & Rolf. Osamnaest gostujućih članova iz cijelog svijeta dobilo je i nomenklaturu za modu, uključujući Iris van Herpen, Guo Pei, Ronald van der Kemp i Julie de Libran.

Međutim, neki su već odustali od sedmice visoke mode u Parizu. Giorgio Armani najavio je da će njegova kolekcija Armani Privé biti prikazana u januaru. Jean Paul Gaultier, koji je prvi put u nizu gostujućih dizajnerskih kolekcija predao uzde svog couture posla Sacai Chitose Abeu, najavio je da će njegov show takođe biti zaustavljen do januara. Givenchy je trenutno bez kreativnog direktora, što znači da će njegova produkcija za modne revije vjerojatno biti na čekanju, a Balenciaga, koja je trebala objaviti kolekciju couture pod palicom Demna Gvasalia, takođe je odgodila svoju kolekciju.

Ali za brendove koji učestvuju, trodnevne internetske revije nude novu priliku za prenošenje spektakla najelitnijeg francuskog modnog dizajna u svijet. Tome će prethoditi pariška sedmica muške mode (od 09. do 13. jula) i Milano Fashion Week Digital (od 14. do 17. jula).

Slični članci

Ovog ljeta suknju zamijeni kratkim hlačama

Ultra magazin

Šešir je idealan modni dodatak, ali i zaštita od sunca

Ultra magazin

Sve što trebaš znati o maderoterapiji

Ultra magazin