Ultra Moderno

Saznaj koji je omiljeni brend trenera iz okoline

Izbor opreme (odjeće i obuće) za trening je od velike važnosti. Jednom kada pronađeš brend koji ti odgovara, teško da možeš da se odvojiš od njega, a u tome su fitness treneri isti kao i mi.  Iz tog razloga, pitali smo jedne od najpoznatijih fitness trenera sa naših prostora, koji brend oni biraju za trening i zbog čega. Naši sagovornici bili su Aleksandra Aničić i Đorđe Đurić. Evo šta su nam rekli.

Aleksandra Aničić, personalni i online trener, već godinama nas putem svojih društvenih mreža i platforme GymBuddies24 motiviše da brinemo o sebi, da redovno treniramo ali i da vodimo računa o tome šta jedemo. Kada bira sportsku opremu na prvom mjestu su joj kvalitet i udobnost – sportska oprema koja se prilagođava tijelu i ne sprečava kretanje. Smatra da je od velike važnosti da koža diše tokom napornih treninga, pa u prvi plan stavlja kvalitet tkanina.

„Kvalitetna i udobna sportska oprema može biti čvrst startni motiv za fizičku aktivnost, ali i faktor koji će uticati na kontinuitet dolaska u fitnes centar. Kako se osjećaš i kako izgledaš tokom treninga indirektno se odražava na napor koji ćeš u njega uložiti ali i na tvoje zadovoljstvo. Od opreme koju nosiš dobrim dijelom zavisi da li ćeš razviti ljubav prema sebi i svom tijelu i prigrliti zdrav i aktivan način života kao dugoročnu naviku”, rekla je Aleksandra.

Za svog saveznika za trening, Aleksandra bira Under Armour, svjetski poznati brend i miljenik mnogobrojnih rekreativaca i profesionalnih sportista. Sportsku opremu posmatra kao podršku na način da na treningu razmišljaš samo o tome kako da daš sve od sebe i postaneš bliži željenim rezultatima. Nikada nije žalila uložiti u kvalitetnu opremu koja će biti na njenoj strani.

“Under Armour razumije i ispunjava sva očekivanja mene kao trenera i sportiste. Izdvaja ih kvalitetna i udobna oprema modernog dizajna, kako za trening tako i za svakodnevicu. Ja sam tip kojeg ćete u slobodno vrijeme uvijek vidjeti u nekoj sportskoj kombinaciji jer se u tome najbolje osjećam. Srećna sam što sam dio #UABiH tima”, poručila je fitness instruktorka.

Dorđe takođe bira Under Armour. Istaknuti CrossFit trener, učesnik na najvećem i najprestižnijem CrossFit takmičenju “CrossFit Games”, i nosilac titule “The Fittest in BiH” podijelio je svoje iskustvo sa ovim brendom, te savjete za izbor dobrog komada sportske opreme.

“Naša tijala su različita, te da bismo iskoristili svoj maksimum jako je bitno da pri svakom treningu nosimo obuću i odjeću u kojoj se osjećamo udobno, a koja nas uz to i ne ograničava. Pored toga, ukoliko želiš da postižeš i vrhunske rezultate onda je to svakako jedan od prioriteta prilikom treiniga”, njegova je poruka.

Bira Under Armour jer mu pruža najviše podrške, kako tokom treninga, tako i za vrijeme odmora od istog.

Patike su No. 1 po važnosti

Đorđe i Aleksandra složili su se u jednom – obuća je ono što zaista mora da bude kvalitetno i udobno! Osim što su važne za samo izvođenje treninga, svojim kvalitetom mogu smanjiti rizik od povreda i učiniti svaki tvoj korak ugodnijim i sigurnijim, ističe Aleksandra.

Ukoliko se baviš CrossFit-om, Đorđe preporučuje patike ravnijeg i tvrđeg đona koje se lako prilagođavaju stopalu. Ovakve patike pružaju stabilnost kod izvođenja vježbi sa raznim rekvizitima i dodatnim opterećenjima.

Pored patika, Aleksandra pridaje veliku važnost helankama koje će pratiti liniju tijela i istovremeno skupljati suvišan znoj.

“Vjerujem da bi se sve djevojke složile da je poželjno da helanke budu napravljene od čvrstog i udobnog materijala kako se ne bi providile, spadale ili propuštale znoj i tako stvarale nelagodu na treningu.”

Slični članci

Pet trendova nakita ravno sa pista za proljeće 2021. godine

Ultra magazin

Modne objave Anne Hathaway su glamur koji nam trenutno nedostaje

Ultra magazin

Naturalno_ba domaći brend kozmetike od “čistih” sastojaka

Ultra magazin