• Home
  • Ultra Popularno
  • Saznaj kako se stvarala replika vjenčanice princeze Diane za seriju The Crown
Ultra Popularno

Saznaj kako se stvarala replika vjenčanice princeze Diane za seriju The Crown

Dizajnerka kostima serije The Crown, Amy Robertson, odradila je zaista impresivan posao ponovo stvarajući legendarnu vjenčanicu princeze Diane. Emma Corin, koja glumi Dianu u četvrtoj sezoni serije, nosiće haljinu za scenu kraljevskog vjenčanja sa princom Charlesom (Josh O´Connor), a Netflix je nedavno podijelio detalje kako se zapravo stvarala replika legendarne haljine. 

Netflix

Originalnu svilenu vjenčanicu koju je princeza Diana nosila na vjenčanju u Buckinghamskoj palati, 29. jula 1981. godine, dizajnirali su Elizabeth i David Manuel. Haljina je imala veo dugačak sedam i po metara koji je ušao u istoriju kao najduži veo koji je nošen na jednom kraljevskom vjenčanju, tri četvrt puf rukave i volane oko vrata i na leđima haljine.

Netflix

Za repliku haljine dizajnerka kostima željela je da “uhvati” esenciju originala, ali da u isto vrijeme kreira nešto novo. Iako nije imala pristup originalnim uzorcima, Amy je sarađivala sa Davidom Emmanuelom koji je bio od velike pomoći. Vodio je dizajnerski tim kroz sve detalje mnogih originalnih skica kako bi im što više pomogao da stvore vjenčanicu za seriju.

Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images

 

Getty Images

Četiri mjeseca i pet proba kasnije i tri osobe koje su uložile 600 sati rada, stvorena je haljina. Napravljena je od 95 metara tkanine i 100 metara čipke, sa šlepom koji je otprilike dugačak 30 metara. Tim koji je napravio čipku za originalnu haljinu, takođe je radio i na replici. Nažalost, osoba koja je radila na originalnoj haljini je preminula, ali je njegov sin radio na replici koju ćemo vidjeti u četvrtoj sezoni serije.

Slični članci

Konačno objavljena prava najava za četvrtu sezonu serije The Crown

Ultra magazin

Triler ‘Songbird’ zamišlja život četiri godine nakon pandemije sa virusom COVID-23

Ultra magazin

Nakon šest godina Dino Merlin objavio singl i spot “Mi”! (VIDEO)

Ultra magazin