• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Saznaj 7 načina kako da najbolje iskorištiš sezonu Škorpije od 24. oktobra do 22. novembra
Ultra Zanimljivo

Saznaj 7 načina kako da najbolje iskorištiš sezonu Škorpije od 24. oktobra do 22. novembra

Možda vam se čini da u posljednje vrijeme stvari izgledaju pomalo čudno i frustrirajuće. Sve je to zbog činjenice da su Mars – planeta akcije i borbenosti – i Merkur – planeta komunikacije – trenutno retrogradni. Ne samo da ove važne planete ne funkcionišu onako kako su navikle, već vas vraćaju u prošlost, nazad u oblasti vašeg života u kojima trebate riješiti neke stvari. Sezona Škorpije traje od 24. oktobra do 22. novembra! U nastavku saznaj 7 načina, kako da najbolje iskoristiš sezonu Škorpije!

Foto: @rtrvsd

Škorpija se ove godine bavi temom odnosa, pa tako je i narednih i nešto mjesec dana i pretvara ih u nešto mnogo intimnije, iskrenije i moćnije. Sezona Škorpije se fokusira se na to kako kanališemo moć, šta za nas znači kontrola i šta su naše ključne opsesije, šta su naši strahovi i kako se s njima suočiti i prevazići ih. Ključne riječi za sezonu Škorpije su: intimnost, dubina, moć, kontrola, opsesija, ljubomora, intenzitet, osjetljivost, percepcija, intuicija, sjenke prošlosti, drama, strahovi, trauma, rad na sebi i transformacija.

Foto: @mickces

Škorpija želi moć i konntrolu, ali ipak spada u najsenzibilnije znakove, jer iza te želje sa kontrolom i hladnijeg ponašanja, stoji ipak nježno srce koje želi voljeti i biti voljeno. Period Škorpije donosi duboke, intimne odnose i transformacije odnosa, kao i rada na sebi. Škorpion je sve ili ništa – u svim oblastima života! Savjet je da u ovom periodu Škorpije ne zamjerate nekome nešto, nego da otpustite i oprostite i istinski se predate.

Zbog retrogradnog Marsa i retrogradnog Merkura, još uvijek svi osjetimo napetost, kašnjenja, opstrukcije i frustracije, sve je nekako kreni, stani. Bitno je da se suočite sa problemima i strahovima, te prihvatite promjene i transformaciju nekih oblasti svog života ili svoje ličnosti!

Foto: @diztantdreamer

Suočite se sa svojim sjenkama iz prošlosti, strahovima i izazovima

Istina je, svi imamo neke sjenke, ljude i traume iz prošlosti! Sezona Škorpije idealno je vrijeme da ih osvijestite i da se suočite s njima! Ovo je vrijeme da budete dovoljno hrabri, da pogledate sve stvari oko sebe i drugih ljudi, kao i situacija kojih ste se možda prije bojali – i prihvatite ih. Škorpija zna da u svakom čovjeku leži potencijal za bilo koju vrstu tame.

Transformiši svoje strahove, drame i traume

Transformišite svoju traumu, bol, tugu, neuspjeh i nezadovoljstvo, jer Škorpija je ta koja ima sve alate, kako bi preuzela tu traumu – i transformisala je! Nema nikoga na zemlji ko nije imao neku traumu, pa se nemojte bojati suočiti s njom i transformisati je u nešto dobro. Neka sezona Škorpije bude za vas iscjelitelj i nemojte se bojati potražiti stručnu pomoć, ako vam zatreba!

Foto: @s1ef4n

Prepustite se najdubljim emocijama i iskrenosti

Postanite iskreniji, predajte se i prepustite se najdubljoj intimi i emocijama, Škorpija želi da budete iskreni, otvoreni, direktni i da otkrijete svoje najdublje, najintimnije emocije. Ne mora sve biti lepršavo, veselo, pozitivno i razdragano, jer najdublje emocije nas tjeraju da sa bliskom osobom, otkrijemo svoje najdublje tajne, intimu, strahove, želje, strasti, dakle ne radi se o površnim temama, nego o dubokim emocijama i mislima. Vodite duboke razgovore sami sa sobom, sa partnerom, sa prijateljima… otkrijte i razmijenite svoje istinske, iskrene emocije. Ovo pomaže u izgradnji većeg povjerenja, bliskosti i istinske intimnosti!

Dopustite intuiciji da vas vodi

Vjerujte svojoj intuiciji! Škorpija je najintuitivniji i najsenzibilniji znak sa izoštrenim čulima i osjećajima, gotovo su vidovite. Dopustite svojoj intuiciji da vas vodi… Prepoznajte svoju intuiciju i unutrašnji glas, ali ne da vas vodi u opsesiju i ljubomoru, nego da pronađete izlaz iz problema, drame, traume.

Foto: @mus1tie

Preuzmite kontrolu nad svojim životom

Prepoznajte kada postanete opsesivni i pronađite izlaz iz drame! Preuzmite kontrolu svog života, preuzmite uzde svog života, moć je u vašim rukama, ne kontrolišite svog partnera, prijatelje i porodicu, već kontrolišite sebe, jer drugi ljudi ne trebaju biti u vašem dometu transformacije, vi sami treba da se transformišete, a onda će se i okolina transformisati! Otpustite, prepustite se, predajte se!

Radite na sebi

Dobro je vrijeme za rad na sebi, za posjetu astrologu, psihologu, nutricionisti, treneru, promjenom životnih navika, nešto što ima veze sa energijom, razvojem ličnosti, rastu i razvoju ličnosti. Uđite duboko u svoju ličnost i radite na sebi.

Foto: @indig0

Vrijeme je za promjenu

Sezona Škorpije je moćno i intenzivno vrijeme lične, ali i globalne transformacije. Vrijeme je za male svakodnevne uspjehe na svim nivoima, a do toga možemo doći samo promjenom i radom na sebi! Vrijeme je za sve ili ništa, jer Škorpija samo tako može da funkcioniše, bilo da se radi o novcu, ljubavi, poslu… Vrijeme je za evoluciju na ličnom i globalnom nivou. Neka ovo bude vrijeme istraživanja i učenja, rasta, razvoja i razvijanja vaše intuicije, vaših emocija, vaše ličnosti.

Slični članci

Šta nam donosi pomračenje punog mjeseca u Blizancima 29. novembra?

Ultra magazin

Pet najboljih gradova za život po ocjenama stranaca

Ultra magazin

Vrtić za pse otkriva preslatke fotografije kućnih ljubimaca

Ultra magazin