Ultra Moderno

Savjeti za šminkanje Scotta Barnesa, koji šminka Jennifer Lopez

Kako to da Jennifer Lopez izgleda kao da nimalo ne stari nego  se samo podmlađuje i uvijek djeluje kao da je izašla iz tečnog zlata? To je sve zahvaljujući njenom genijalnom šminkeru Scottu Barnesu, čijim je umjetničkim talentom svijet oduševljen.

Njegova moć da oblikuje i transformiše lica je dobro zabilježena na fotografijama Jennifer Lopez sa crvenog tepiha, u njegove tri knjige i u nedavnim YouTube videima koji su urađeni u saradnji sa blogerkom Tati Westbrook.

Foto: Gossie

Dok sjedimo i čekamo da Barnes postavi još  videa na svoj YouTube kanal, izdvojili smo njegove najbolje savjete koje možemo isprobati kopirajući ovog genija. Učimo od najboljih!

Foto: Popsugar

Koristi preparate za više od svrhe za koju su namijenjeni

Barnes je otkrio da lako možeš koristiti jednu stvar na više načina, iako prodavači preporučuju da se koristi samo za jednu namjenu. „Tjeraju te da misliš da ti je potreban prajmer za oči, zatim sjenka, korektor… Odeš iz prodavnice sa svim ovim preparatima iako možeš kupiti samo dvije stvari i sa njima srediti cijelo lice“ objasnio je on.

Proizvodi na bazi kreme izgledaju najprirodnije

Barnes je rekao da preferira završetak šminkanja sa kremastim proizvodima radije nego onima koji su u formi pudera. „Volim kreme, smatram da krema radi bolje nego puder, jer izgleda prirodnije na koži“.

Foto: Popsugar

Kako nanijeti puder?

Preporučuje da se puder nanosi malom zašiljenom četkicom, radije nego velikom paperjastom, za strateško nanošenje šminke tamo gdje ne želiš da izblijedi.

Nikad ne zaboravi da našminkaš i tijelo

Barnes u svojim videima preporučuje da našminkaš vrat, prsa i ruke, da bi se osiguralo da se bronzana boja koju imaš na licu slaže sa ostatkom tijela.

Foto: Popsugar

Koristi korektor da oblikuješ lice

Jedan od njegovih savjeta je da naneseš korektor sve do nazolabijalnih bora (bore smijalice).

Priprema sa hidratantnom kremom

Miješanje male količine hidratantne kreme sa podlogom za šminkanje pomoći će ti da zablistaš.

Foto: Popsugar

Napravi liniju oko ruba usana

Jedan od Barnesovih najkorisnijih trikova je crtanje olovkom izvan prirodne linije usana, dajući im tako izgled sa više volumena. Naglasio je da je jako važno izjednačiti ovu liniju sa ostatkom ruža.

 

Izvor: popsugar.com

Slični članci

Evo šta spakovati za skijanje ako želiš izgledati kao snježna kraljica

Ultra magazin

Kako boju godine uspješno integrisati u svoj makeup

Ultra magazin

Još jedan trend koji se vraća: velika čipkana kragna!

Ultra magazin