Ultra Kreativno

Savjeti za romantičnu dekoraciju spavaće sobe

IuteCredit
IuteCredit

Dekoracija spavaće sobe u romantičnom stilu može (i definitvno treba) da bude mnogo više od satenske posteljine i jastuka u obliku srca. Tajna je u ugodnom ambijentu, koji se kreira detaljima u sobi. Materijali, boja zidova i osvjetljenje su samo neki od važnih elemenata, koji mogu da odvoje smirujuću oazu od dosadne bijele sobe. Bilo da tražiš način da samo osvježiš dekoraciju u spavaćoj sobi ili želiš i da probudiš strast, pogledaj naše prijedloge za romantične spavaće sobe.

Foto: : Dustin Walker for Hutch

Romantične spavaće sobe prije svega odnose se na teksturu. Posteljina od lana, udobni jorgan i prekrivač za krevet su ključ za raskošan krevet.

Foto: : Melanie S Shaver-Durham

Podešavanje raspoloženja u prostoriji, obično počinje sa podešavanjem svjetla. U spavaćoj sobi na fotografiji koristi se nekoliko različitih izvora svjetla. Slojevito osvjetljenje će osigurati da imaš različite opcije za čitanje i romansu.

Foto: Esteban Cortez
IuteCredit
IuteCredit

Ništa ne kaže romansa, kao soba sa tamnim zidovima. Tamni zidovi daju sobi dozu šarmantnosti, posebno ako su posteljina i zavjese u svijetlijim bojama. Soba na fotografiji može da ti posluži kao inspiracija. Tamno plavi zid sa zelenim biljkama i blještavo bijelom posteljinom. Savršeno!

Foto: Margaret Wright

Udobna spavaća soba je seksi. Tepisi, vještačko krzno na krevetu, bilo šta što je mekano i udobno. Slobodno dodaj duplu teksturu, ali pazi da paleta boja bude smirujuća, jer bi moglo da bude prekičasto, ako se odlučiš za jače boje.

Foto: Julia Brenner

Ne, krevet sa nadstrešnicom ne mora da izgleda kao da živiš u dvorcu. Postoji veliki izbor elegantnih i modernih verzija, kao na primjer ovaj minimalistički krevet na fotografiji, koji će tvojoj spavaćoj sobi sigurno dati veliku dozu elegancije.

Foto: Nikole Ramsay

Zidovi u nježnoj nijansi ružičaste boje čine da sve izgleda savršeno. Možeš da se odlučiš za nijansu u boji breskve kao na fotografiji.

Foto: Sylvie Li

Postoji nešto boemski u krevetu koji je na podu, ali to naravno nije izgovor da to izgleda loše. Da bi soba izgledala uredno, a ne kao da si se tek uselila uvijek mora da sve bude na svom mjestu. Takođe, nije na odmet i prava posteljina i nekoliko ukrasnih jastučića.

Foto: Jacqueline Marque

Bijela soba ne mora da znači dosadna soba. Bijeli zidovi znače da možeš da pustiš mašti na volju, kada se radi o teksturi i dezenima, okači slike na zidove i dodaj biljke, i dobićeš savršeno romantično mjesto.

 

Izvor: apartmenttherapy.com

Slični članci

Japansko selo svake godine stvara umjetnost na rižinim poljima

Ultra magazin

5 načina na koji introverti uređuju svoj dom

Ultra magazin

Ovaj viseći hotel u Peruu nije za ljude slabog srca

Ultra magazin