• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Savjeti za ravnotežu između poslovnog i privatnog života na osnovu horoskopskog znaka
Ultra Zanimljivo

Savjeti za ravnotežu između poslovnog i privatnog života na osnovu horoskopskog znaka

Danas, više nego ikada, ideja ravnoteže između posla i privatnog života čini se nemoguća. Pored redovnog radnog vremena, tehnologija je omogućila da se nikada u potpunosti ne osjećamo kao da smo stvarno “završili” posao. Uvijek postoji email, ili čak poruka od radne kolegice ili šefa na koju treba odgovoriti poslije radnog vremena.

Freepik

Ravnotežu između posla i privatnog života je teško definisati. Najčešće se smatra da je postignuta, kada u našem danu, ili sedmici osiguramo vrijeme za stvari koje nisu povezane sa poslom. To može da bude druženje sa prijateljima, porodicom, učestvovanje u sportskim aktivnostima, bavljenje sportom ili jednostavno obavljanje sitnih obaveza za koje inače nemamo vremena.

Najbolji način da se postigne ravnoteža je da se uloži svakodnevni, ili bar sedmični napor i da se prilagodi individualnim željama i potrebama, u tome vam čak može pomoći i vaš horoskopski znak. Susan Miller, poznata astrologinja osnivačica web stranice Astrology Zone, savjetuje koji je najbolji način, koji svaki horoskopski znak može da koristi za postizanje ravnoteže između posla i privatnog života.

OVAN

Ovnovi su odlučni i vole izazove, zato ako možete uvedite fizičku aktivnost u svoj radni dan i tako ćete dobiti željenu ravnotežu. Idite u šetnju ili na trčanje, pronađite fizički izazov, kaže Miller. Na dan kada to nije moguće, pronađite način da naučite nešto novo.

BIK

Bikovi su senzualni, pa je jedan od najboljih načina da pronađete ravnotežu u svom danu, da odete u prorodu, ili da se bar okružite zelenilom u toku dana. Ako to nije moguće, Miller vam predlaže da odete u šoping centar. Bikovi vole da kupuju, ali nisu skloni nepotrebom trošenju – jako su izbirljivi i uvijek im je važniji  kvalitet nego količina.

BLIZANCI

Blizanci vole komunikaciju, pa možete u toku dana da izdvojite vrijeme da pozovete prijatelja ili člana porodice i na taj način postignete ravnotežu. Nazvati prijatelja i ispričati mu šta se dešava u zadnje vrijeme djeluje terapeutski na Blizance, obzirom da je ovaj znak, glavni komunikator u zodijaku. Takođe, Blizancima može biti od pomoći i pisanje dnevnika. Kao i svi vazdušni znakovi, Blizanci znaju da se premišljaju, tako da je pisanje dnevnika odličan način da organizuju misli.

RAK

Ako ste rak u horoskopu, izvadite knjige recepata i zagrijte rernu: Kuhanje je odličan način da postignete ravnotežu. Boravak u kuhinji je veoma umirujući za Rakove, isprobajte novi recept, iznenadite članove porodice ili prijatelje. Igra je takođe, veoma važna za Rakove, tako da, ako imate djecu, izvedite ih u park i igrajte se sa njima.

LAV

Lavovima je potrebna mentalna stimulacija, provedite jedan od slobodnih dana u lokalnom muzeju. Lavovi takođe vole muziku, pa možete da odete i na koncert, savjetuje Miller.

DJEVICA

Imate li nered koji treba očistiti? Odlično, jer ako ste Djevica u horoskopu, to je savršen način da se pobrinete za sebe. “Očistite ormare!” predlaže Miller. Djevice se osjećaju jako dobro nakon što očiste i organizuju ormare. Obilazak knjižare je takođe odličan način za Djevice da uspostave ravotežu.

VAGA

Vage vole lijepe stvari, zato, ako tražite ravnotežu, nađite način da ugodite sebi. Na primjer, isprobajte novu paletu boja za narednu sezonu. Vage takođe vole popodnevni čaj ili kafu, zato ako imate priliku da se iskradete iz kancelarije na šolju omiljenog napitka uradite to bez razmišljanja.

ŠKORPIJA

Ako je vaš znak Škorpija jako cijenite vrijeme koje imate samo za sebe, i treba da imate to na umu kada pokušavate da pronađete ravnotežu između posla i privatnog života. Škorpijama je potrebna samoća kako bi mogle da razmišljaju. Pokušajte da se povučete iz haosa svakodnevnice, otiđite u biblioteku, ili nađite neko mjesto gdje možete da obavljate poslovne zadatke sami bez miješanja drugih ljudi i telefonskih poziva.

STRIJELAC

Obzirom da je Strijelac veoma aktivan znak, potrudite se da radite nešto što će vam ubrzati puls. “Mnogi olimpijci su Strijelčevi, kaže Miller i preporučuje da odete u teretanu ili naučite novi sport. Sigurno volite da putujete, a planiranje putovanja koje nije povezano sa poslom, takođe može da bude jako pozitivno iskustvo.

JARAC

Jarčevi vole istoriju, ako ste Jarac sa muzejem u blizini, provedite vrijeme na izložbi. Pogledajete kolekciju fosila, objekte iz prošlosti i stare mape. Ne sviđaju vam se muzeji? Obiđite antikvarnice ili buvljake u potrazi za objektima iz prošlosti.

VODOLIJA

Ako ste Vodolija, vi ste intelektualac i orijentisani ka budućnosti. Zato, uradite nešto, što poštuje ove dijelove vaše ličnosti, može biti planiranje događaja kojem se radujete ili čitanje knjige, koja stimuliše vaš intelekt. Odlična ideja za Vodoliju je izrada horoskopa za nadolazeći period.

RIBE

Kako bi se opustile i našle ravnotežu, Ribe, koje su jako kreativne, moraju da stvaraju. “Slikajte, crtajte, ilustrujte,” predlaže Miller. Šta god da izberete da radite, stvarajte. Takođe su duhovan znak, pa je i meditacija idealna za njih.

 

Izvor: parade.com

Slični članci

Top 5 prirodnih ulja protiv starenja kože

Ultra magazin

Svi su opsjednuti sa ovom ženom i njenim glasom

Ultra magazin

Jestiva ambalaža za pivo koja hrani ribe

Ultra magazin