Ultra Kreativno

Savjeti za bezvremensku dekoraciju vjenčanja

IuteCredit
IuteCredit

Izbor dekoracije za vjenčanje je divan, ali i “zastrašujući” proces – pogotovo ako brineš da će za nekoliko godina fotografije sa vjenčanja djelovati potpuno demode. Iako su Instagram i Pinterest izvrsni za inspiraciju, oni takođe mogu izazvati kontraefekat gdje se iste trendovske ideje pojavljuju u nedogled. Ali, koji su to ukrasi za vjenčanje koji nikada neće izaći iz mode? Vrhunski planera događaja – dali su svoj komentar za sve – od cvijeća do shema boja.

Instagram: tali__photography

A ako budeš u nedoumici oko vrste dekoracije o kojoj ovdje nije riječ, evo nekoliko savjeta mudraca Bronsona Van Wycka, čovjeka prozvanog „Čarobnjak iz Oza“ za planiranje zabave: „Ono što je vanvremensko na vjenčanju su iste stvari koje su bezvremenske u tvom ormaru ili enterijeru. Yves Saint Laurent je rekao da „moda blijedi, stil je vječan“. A najbolji ukrasi, poput najbolje odjeće, su oni koji tvojim gostima govore ko ste, a da im ne kažete ko ste.”

Cvijeće

Foto: Jose Villa

Ruže simbolizuju ljubav, ljepotu i hrabrost. Prekrasan su izbor za vjenčano cvijeće. Takođe, zeleno i bijelo cvijeće je klasično i neutralno. Od potpunog, formalnijeg izgleda, do ležernijeg aranžmana divljeg zelenila, ova kombinacija boja je svestrana i dovoljno klasična da će uvijek djelovati moderno.

IuteCredit
IuteCredit

Kod cvjetnog dekora važi – manje je više. Pojednostavi. Cvijeće treba imati meku, nježnu teksturu. Srednje visine ili u nivou očiju, kao i niži aranžmani su bezvremenski, klasični i elegantni. Oni čine da soba izgleda lijepo, a da pritom ne budu pretjerani.

Pozivnice

Foto: Emilie White

Ne postoji ništa elegantnije od klasične pozivnice sa crnim slovima na biserno bijeloj boji. Ne možeš pogriješiti sa elegantnom pozivnicom u ovoj kombinaciji boja, a ukoliko bi ti neko ko se bavi kaligrafijom mogao ručno ispisati imena gostiju na pozivnice, one bi postale potpuno personalizovane i uspomene koje će gostima i za nekoliko decenija izmamiti osmijeh.

Stolovi

Foto: Glen Allsop/Christian Oth Studio

Jednostavan srebrni ili zlatni escajg, u zavisnosti od ostatka dekoracije. Personalizovane zahvalnice za goste, koje dizajnom prate izgled pozivnice, još su jedan neprolazan detalj. Kada je ukrašavanje stolova u pitanju, vrijedi isto pravilo – manje je više. Uz neutralne stolnjake, kvalitetnu cvjetnu dekoraciju i klasičan escajg, većina posla je urađena.

Osvjetljenje

Foto: Allan Zepeda

„Svijeće, svijeće, svijeće. Prekrasne su, a njihovo toplo svjetlo čini da gosti izgledaju lijepo i da se osjećaju udobno. Takođe su jeftine. Šta može biti bolje od toga? Povezanost koju stvaramo između udobnosti i dobrodošlice s jedne strane i treperenja svjetla vatre s druge strane seže sve do porijekla naše vrste.

U kombinaciji sa  fantastičnim srebrnim/zlatnim svijećnjacima uvijek će biti in. Bilo da se radi o večeri za dvoje ili vjenčanju za 300 gostiju, svjetlost svijeća stvara intimnu atmosferu koja je ključ svake posebne prilike. Ne postoji ništa klasičnije romantično od sobe ispunjene svijećama.

Paleta boja

Glen Allsop/Christian Oth Studio

Francusko plavi detalji nikada neće izaći iz mode. Ova boja je tako svestrana, da je postala gotovo neutralna. Takođe neutralni tonovi, poput bijele, boje slonovače, bež i mekih sivih boja, boje su koje podnose test vremena.

 

Izvor: vogue.com

Slični članci

4 najbolje boje za tvoju spavaću sobu

Ultra magazin

Botto je robot koji stvara umjetnička djela, a zaradio je i prvi milion

Ultra magazin

Umjetnik stvara nevjerovatne skultpure od papira

Ultra magazin