Ultra Moderno

Savjeti sa ljepotu koje svaki muškarac treba da zna!

Iako se industrija njege i ljepote uglavnom odnosi na žene, njega lica i tijela je isto veoma važna i muškarcima. Donosimo ti nekoliko jednostavnih, a vrlo korisnih savjeta i trikova, kako da izgledaš najbolje što možeš, te njeguješ svoje lice i tijelo.

Foto: Videoblocks

Piling lica i tijela

Za kožu lica i tijela, redovan piling je veoma važan. Piling možeš da radiš jednom do dva puta sedmično, a kada dobro iščistiš kožu, nanesi hidratantnu kremu koja odgovara tvom tipu kože.

Koristi kremu sa zaštitnim faktorom

Krema sa zaštitnim faktorom je glavna zaštita protiv bora i neželjene pigmentacije na koži. Nije dovoljno nanositi kremu samo u ljetnim danima, već svaki dan tokom godine.

Foto: .apetogentleman

Redovno skraćuj dlake iz ušiju i nosa

Potrebno je barem jednom sedmično da skratiš dlake koje vire iz ušiju i nosa. Koristi precizni trimer ili makazice, a sa njima možeš da urediš i kosu ili bradu.

Prsti i nokti

Da se ne bi desilo da se ispod noktiju nakuplja prljavština (ulje od auta je gotovo nemoguće oprati), redovno skraćuj nokte i održavaj prste i ruke urednima. Ukoliko si u mogućnosti, povremeno uradi manikir, da se riješiš zanoktica i kožice oko noktiju.

Foto: mansjournal

Kosa

U slučaju da imaš dužu i gustu kosu, neoprostivo je da ona bude neuredna i masna. U svakom slučaju, peri kosu redovno, da bi uvijek bila svježa i lijepo izgledala. Što se tiče stajlinga, možeš da koristiš gel i vosak za kosu, da dobiješ moderan i trendy izgled.

Zubi

Uredni zubi i blistav osmijeh, čine veoma bitnu stavku na tvom cjelokupnom izgledu. Zdravi zubi su uvijek važni za zdravlje, ali i zgled, tu nema opravdanja i dileme. Ne zaboravi konac za zube, kojim ćeš se riješiti svih onih sitnih dijelova hrane koje redovnim pranjem ne možeš riješiti, a mogu uticati na kvarenje zuba i loš zadah.

Foto: businessmusing

Nadamo se da smo te inspirisali da više pažnje posvetiš njezi svog lica i tijela, ne samo zbog izgleda već i zbog zdravlja.

 

Izvor: educateinspirechange.org

Slični članci

Stilistkinja Gigi i Belle Hadid navodi 5 predmeta koje bi svi trebali imati u ormaru

Ultra magazin

Potpuno bijele kombinacije iz modnih kolekcija za proljeće 2020

Ultra magazin

Torbice od recikliranih materijala koje su osvojile Instagram

Ultra magazin