Ultra Zanimljivo

Saturn kreće direktno!

Saturn kreće direktno 18. septembra 2019. nakon što je bio retrogradan od 29. aprila 2019. i donosi novu vibraciju i novi set lekcija na kojima treba raditi.

U astrologiji, gotovo uvijek postoji jedna planeta koja je retrogradna i to ne mora uvijek da bude loše. Iako nas retrogradni Merkur izluđuje, neke retrogradnosti mogu biti pozitivno iskustvo. Na primjer, retrogradni Saturn.

Kada se dogodi ovaj tranzit, podstiče nas da pogledamo prema unutra, razmislimo o tome gdje se nalazimo u životu i razmotrimo neke promjene koje je potrebno izvršiti. Pa, šta se dešava kada Saturn krene direktno? Saturn će implementirati granice, pojačati stvarnost i pokazati nam koliko posla nam preostaje.

Instagram/@lostcitystudio

Saturn voli uspostavljanje ograničenja, definisanje pravila i dugoročno opredjeljenje. Saturn vrši pritisak na vas da donesete odluku i započnete postavljati temelje za njeno izvršavanje. Međutim, kada se Saturn kreće retrogradno, on svoj uticaj prebacuje iz vanjskog u unutrašnji i umjesto da preduzmete mjere, možda ćete se osjećati više introspektivno. Sve ovo ima za cilj da vam pomogne da utvrdite kuda idete, šta želite da postignete i šta morate da pustite da biste to ostvarili.

Saturn kreće direktno 18. septembra 2019. nakon što je bio retrogradan od 29. aprila 2019. Kako se Saturn počne kretati direktno, donijeće novu vibraciju i novi set lekcija na kojima treba raditi. Saturn se ponekad naziva Gospodarom Karme i dok se sve Saturnove lekcije mogu gledati kao karmičke, ova energija se sada pojačava.

Saturn se trenutno kreće kroz svoj vladajući znak Jarca. Saturn voli biti u znaku Jarca i u ovom će znaku izraziti svoju najčišću i najvjerniju energiju.

Kako se Saturn kreće direktno i poravnava se s Južnim čvorom, to će nam pomoći da očistimo neku karmu iz naše prošlosti i omogućiti nam da napredujemo dalje u životnim lekcijama. Ovo je moćno vrijeme, zato pazite i posmatrajte šta se oko vas događa i nagovještava kuda vas vodi Univerzum.

Evo nekoliko stvari koje ćete primijetiti u okviru ove energije koja je najjača 18. i 28. septembra, ali koja se može osjetiti tokom sedam dana od ovih datuma:

  • Ljudi iz naše prošlosti mogu se vratiti u naš život s vrijednom poukom ili porukom
  • Neriješeni sukobi ili osjećaji mogu sisplivati, kako bi se mogli riješiti jednom zauvijek
  • Možda ćemo konačno prekinuti dugotrajne obrasce i cikluse koje ponavljamo
  • Možda ćemo otkriti novi način da pristupimo nečemu što je drugačije od načina na koji smo rješavali stvari u prošlosti
  • Od nas će se možda tražiti da preuzmemo odgovornost za svoje postupke na novi način
  • Možda otkrijemo da rješenja koja su djelovala u prošlosti više ne funkcionišu
  • Vrata su možda zatvorena u našoj prošlosti ili ćemo imati osjećaj završetka kada su u pitanju prošli događaji
  • Možda ćemo biti pozvani da isprobamo nešto novo ili da izađemo iz svoje zone komfora
  • Možda ćemo primiti uvide, smjernice ili iscjeljenja u prošlom životu
  • Možda se sretnemo s nekim ili posjetimo lokaciju koja je bila značajna u prošlom životu

Zajedno sa Saturnom koji se poravnava s Južnim čvorom, takođe će započeti pomicanje prema Plutonu. Pluton je još uvijek retrogradan u Jarcu, ali krenuće direktno u oktobru 2019. godine.

Kako se Saturn i Pluton približe jedan drugome, energija transformacije i obnove počeće uticati na svakog od nas.

Saturn i Pluton se ne usklađuju do januara 2020., ali to će biti trenutak koji će donijeti ključne promjene u životu, a koje ćemo početi osjećati kada Pluton krene direktno.

Sve u svemu, ovo je sjajno vrijeme za raščišćavanje prošlosti, rješavanje svih ponavljajućih ciklusa i obrazaca, ali i fokusiranje na prisustvo u sadašnjosti.

 

Slični članci

Poznate statue širom svijeta nose maske

Ultra magazin

Veganska ishrana može da pomogne u sprečavanju pandemija

Ultra magazin

Kako pozirati pred kamerom zna ovaj popularni psić

Ultra magazin